VACANCES!

Joan Canela i Helena Olcina

On has posat els banyadors? Has agafat el carregador del mòbil? Que no se t’oblide que sempre se’ns oblida! Poseu-vos les sabates que ja marxem.

La mare corre amunt i avall del pis com un huracà amb les mans plenes de coses que va organitzant en muntonets mentre el pare escura els bols de l’esmorzar.

– Saps si el vestit d’Aitana està net?

– Quin vestit?

– El blau amb floretes, el seu preferit.

– No sé de quin vestit em parles – respon ell amb les mans plenes de sabó. La mare posa cara contrariada i comença de nou el ritual de les voltes mentre repassa una interminable llista: flotador, unflador, ordinador, Autan, llanterna, matalassos, llençols…

Aitana tombada al sofà, llegeix, mentre Neus pinta en terra enmig d’una escampada de retoladors – Si fa un segon éreu a taula! Voleu posar-vos les sabates d’una vegada!

– Però mare, si encara no hem fet la maleta…

– Doncs feu-la, després tot seran plors quan arribem al càmping i no tingues a Fu-fu i… – de sobte la seua mirada passa de la xiqueta que, ja desconnectada de la conversa, ha tornat al llibre – al marit, que s’ha assegut a la taula amb una tassa de cafè i el mòbil. –Es pot saber què fas?

On has posat els banyadors? Has agafat el carregador del mòbil? On tens les sabates?

Ja saps que sense un cafè no sóc persona. Per què no seus i te’n fas un?

– Un cafè? Tu creus que jo puc fer-me un cafè ara? Quan agafem tota la retenció qui es posa fet una mona? No ho recordes? Merda, per on anava, ara segur que ens deixem alguna cosa important.

– Està bé, no t’enfades, ara ens posem les piles i ho acabem en un segon. Va filles, feu-vos la maleta i poseu-vos les sabates–. Les xiquetes, un poc a desgrat, van cap a l’habitació.

– Vaig a buscar el cotxe i l’acoste– diu el pare amb les claus a la mà. La mare li retorna una mirada d’odi. «Així que ara fuges, eh, rata covarda», però només és un pensament, obre els llavis i mormola: –Ben pensat.

– Xiqueteeeees! Ja esteu preparades?– Treu el cap per la cambra i les troba jugant amb els playmobils. Ha d’utilitzar tota la seua força de voluntat per a no tirar-los pel cap el fogonet de càmping que té a les mans. Sent el clàxon del cotxe.

– Escolteu, el cotxe! Poseu-vos les sabates i marxem.

– Jaaaaa???– respon Neus –però zi la zuperorina encara no ha aconzeguit trobar el trezooooor…

– Posa’t les sabates o et quedes a casa!

Baixa les escales carregada amb dues motxilles, tres bosses, un matalàs unflable sota el braç i a la mà la tablet per entretenir-les durant el viatge. El marit fulleja un Benimaclet Entra al seient del conductor. – Què collons fas?

– Esperar-vos

– I ho he de baixar tot jo?

– Noooo, és clar, vinc amb tu.

Tornen a carregar, ja el darrer viatge. – Marxeeeem!

– Un moment– diu Aitana– No trobe a Fu-fu… No puc marxar sense Fu-fu!!!– explica mentre plora com si se li haguera mort la iaia.

– I Neus? Neus! Les sabates! On tens les sabates?

– No ho zé, no lez trobe –explica la menuda mentre dóna voltes sense sentit pel menjador…

Ha costat, però per sort les hores dedicades al tetris fan el seu paper i el pare ha aconseguit encabir tots els embalums al cotxe, les xiquetes lligades, la tablet a punt –Vull aiguaaaaa!!!– Merda l’aigua. Puge a buscar-la i de pas tanque el gas. Baixa i s’acosta a llençar el fem –Portes l’aiguaaaa!!!– Està tot amarat de suor, però ja ha aconseguit posar-se al volant i engegar el cotxe. Posa l’aire al màxim i arrenca. Arriba al primer semàfor d’Emili Baró i sona el telèfon –i la mami?–Merda, on s’ha quedat? El telèfon continua sonant, aprofita el roig i mira qui és: però si és ella. On collons està? Despenja.

– Mira, saps què? Passeu-ho molt bé, jo crec que preferisc quedar-me…

Pip pip pip

Joan Canela i Helena Olcina

També pot interessar-te