X Edició de cinema a la fresca

BE de cine · estiu 2016

X Edició de cinema a la fresca
Plaça Benimaclet

Diumenges 3, 10, 17 i 24 de Juliol
Gratuït. Porta cadira i sopar!

LGBTQ+
“El gènere és un espectre”

Cinema d’estiu a la fresca
El gènere és un espectre

Us convoquem una vegada més a gaudir de la cultura participativa a la plaça. La comissió de treball va començar els seus treballs fa mesos, formada per la A.V.V., l’Associació Juvenil de Veïns i Veïnes, Caixa Fosca, Kaf Café, Escuela Meme i algunes persones a títol individual.

El tema transgressor que hem preparat per a aquesta nova edició és: LGBTQ+: “El gènere és un espectre”.

El gènere no és binari i no hauríem d’actuar com si ho fos. No és binari, no és home o dona, o ell o ella. El nostre llenguatge depén del gènere i ens falta una forma estandarditzada de parlar. Les normes sobre el gènere creen una cultura de discriminació, transfòbia i prejudici contra la gent que no és cisgènere. Reconeguem la complexitat del gènere conscienciant-nos que aquest és un espectre.

Emma Thompson va plantejar en l’ONU la necessitat d’alliberar als homes dels estereotips. “Quan siguen lliures, les coses canviaran per a les dones com a conseqüència natural. Si els homes no necessiten ser agressius per a ser acceptats, les dones no es veuran obligades a ser submises. Si els homes no necessiten controlar, les dones no hauran de ser controlades. És hora que vegem els gèneres com un espectre en lloc de dos ideals oposats”.

Aquestes opinions poden tenir diferent significat i sentit segons cada persona. Nosaltres exposem des de la complexitat del tema la nostra opinió amb el respecte més gran, creient que un altre món millor és possible si cadascun de nosaltres ocupem el nostre espai i deixem viure.

Antonio Pérez
Comissió de treball del cinema d’estiu

També pot interessar-te