Projectes pròxims que us celebren

A vosaltres, les meues volgudes mamelles

Girls from today: Andrea Savall, fotògrafa natural d’Alcoi, porta tres edicions d’aquest fotollibre que compila diferents perfils de dones de hui, fotografiant-les en la intimitat i cedint-los un espai per a expressar-se sobre la seua condició femenina. Amb una mirada feminista, sense censura ni artificis normatius, plasma la realitat i complexitat de totes les seues girls from today. La seua última edició es pot comprar en el seu web: andreasavall.com

África Pitarch: artífex de la portada del número de febrer de 2019 de BE, aquesta artista torrentina té l’anatomia femenina com un dels leitmotivs de la seua creació, que combina il·lustració digital amb tècniques d’impressió antiquíssimes, com la risografia. Actualment treballa en una col·laboració amb el projecte Titiak (instagram/@titiak) per al qual intervé artísticament unes mamelles de ceràmica per a lluitar per la visibilitat de l’assetjament sexual laboral. El seu treball: instagram/@africapitarch.

Teta & Teta: la seua ànima mater és la mateixa que la de l’Instagram viral Molaría (instagram/@molaria). És María Rufilanchas, que està darrere de Teta & Teta, un projecte que comprén una marca de productes free the nipple –allibera el mugró–, com les anomenades Camitetas, samarretes de cotó amb mamelles dibuixades, i iniciatives socials per a llevar-li la component sexual a la mamella, per exemple, en el fet d’alletar en públic: instagram.com/tetaandteta

Elsa Moreno: amb tot just 19 anys, aquesta jove de Tavernes Blanques acaba de presentar el seu primer poemari, Más allá del ruido, després de recórrer-se la ciutat en sessions de micròfon obert en les quals recitava les seues poesies, que també comparteix en el seu compte d’Instagram, com a part de la Generació Z que és. En els seus textos, parla sense tabús de sentiments, del primer amor, de relacions i, també, dels seus pits:  instagram/@aslemor

Hits with Tits: aquest col·lectiu defineix el seu treball amb tres conceptes: agitació cultural, il·lustració i música. Però hi ha un d’ells que ho engloba tot: feminisme. I aquest es plasma en tot el que fan: des del festival que organitzen cada tardor, el Trueno Rayo Fest, fins a les sessions que lideren com a DJs, com la que desenvoluparan en el Festival de l’Horta Túria, el 14 d’abril en la Masia de San Antonio de Benifaió: instagram/@hitswithtits

Text: Patricia Moreno Barberá

il·lustració: ‘Mamelles’ de Sílvia Ferrer

També pot interessar-te