Benimaclet penja els davantals als balcons

i camina cap a la vaga feminista

L’Assemblea Feminista 8M de Benimaclet arriba al març del 2019 amb la certesa que aquesta vaga feminista serà encara més gran que la del 2018. Ho hem vist al nostre barri, cada volta hi participen més dones* en les assemblees, i estem millor organitzades. Tornarem a omplir els carrers el 8 de març, i farem història. Però abans tenim preparades diverses activitats i accions que volem compartir amb el veïnat de Benimaclet.

Entre les accions per a visibilitzar la vaga feminista al nostre barri, es penjaran, des del dia 1 de març, davantals als balcons. Amb això pretenem que es valore el treball de cures, habitualment realitzat per les dones.

Les parets parlen a Benimaclet i avisen que si les dones parem, s’atura el món, que l’amor romàntic mata i que volem ser lliures, no valentes

Durant les últimes setmanes, hem visitat diferents espais del barri (llibreries, bars, centres culturals, escoles) per a informar tant dels diferents eixos que fan la vaga feminista, com de les accions que portarem a terme a Benimaclet. Molts d’ells han mostrat el seu suport a la vaga feminista penjant cartells als aparadors. A més a més, els divendres previs al 8M hem visitat el mercat del barri per fer difusió de les accions i activitats.

Les parets parlen a Benimaclet, ja haureu vist pintades que avisen que si les dones parem, s’atura el món, que l’amor romàntic mata, que volem ser lliures, no valentes, i que tenim més de 1.000 motius per fer aquesta vaga. Moltes dones* ja estem escalfant motors per als 8 Dies de Revolta Feminista.

8 Dies de Revolta Feminista

Aquest any el moviment feminista vol anar més enllà i per això a València hem preparat, des de l’1 de març, 8 Dies de Revolta Feminista. Cada dia fins al 8 de març es faran reivindicacions des de diferents eixos (violències, antirepressió i cultura feminista, laboral, migrades, cures, consum, i educació). El dia 2, en concret, l’Assemblea Feminista 8M de Benimaclet participarà en la II Fira Feminista de València preparant una paella per a totes.

El 8 de març, dia de la vaga feminista, es faran, igual que l’any passat, piquets informatius des de bon matí. Volem recordar que el 8M 2018 les companyes del moviment feminista van ser durament reprimides a Benimaclet per la policia, per prendre els carrers en el marc d’una vaga legal. Ens han arribat multes, per valor de 6.000 €, emparades en la Llei Mordassa. Malgrat la repressió, tornarem a eixir als carrers aquest 8 de març.

Som moltes, diverses, i volem construir juntes un món nou, des dels feminismes anticapitalistes i antiracistes

Eixe dia també es farà la característica intifalla morada a la mascletada, a les 14.00h, a la plaça de l’Ajuntament de València, i un dinar a les 14.30h al CIE de Sapadors, des d’on eixirà una columna cap a la manifestació. L’Assemblea Feminista 8M de València ha escollit aquest lloc per a reivindicar la necessitat que es tanquen aquestes presons i s’acabe amb el racisme institucional.

Dissortadament, algunes companyes no podran fer vaga. Moltes han sigut assassinades, empresonades, o han de sostenir la seua vida en una situació de precarietat tal, que els impedeix participar-hi. Així i tot, les recordem i ho fem també per elles. Som moltes, diverses, i volem construir juntes un món nou, des dels feminismes anticapitalistes i antiracistes. Suma’t a la vaga i tornarem a fer història.

*dones, bolleres, trans, identitats no binàries

Text i foto: Assemblea Feminista 8M Benimaclet

Més informació en

facebook.com/assembleafeminista8MBenimaclet

També pot interessar-te