6 ANYS del CSOA l’Horta

fent barri · abril 2018

VI Aniversari CSOA l’horta
20-21-22 d’abril

horta.noblogs.org

CSOAHorta

Al final del carrer Diógenes López Mechó junt a la plaça Tretze Roses, Benimaclet.

Programació i activitats

L’Horta celebra aniversari, que no és sinó la re-afirmació de la quotidianitat comunitària, de la promesa de seguir enfortint el poder popular i les militàncies que li envolten. És conjurar-se per millorar dia rere dia i continuar erigint el suport mutu com a eina útil per a les sinergies col·lectives i les nostres vides en comú.

Anys de derrotes, de brutícies, de fem, de caigudes i de problemes.
Anys, mesos, dies i minuts d’assemblees, d’emocions i discussions, de cures i de disputes.

Vam voler soterrar-nos però, no sabien que érem llavors. Deixem de ser ramat per convertir-nos en manada.

El CSOA l’Horta és una fita més dins de la lluita subversiva i insolent de la Història Moderna, de les lluites autònomes a les ocupacions de terres per part de jornalers, de les lluites als boscs autòctons a les lluites clandestines en les muntanyes, de l’agitació invisible i el sabotatge.

Hem regenerat patrimoni històric i etnològic, hem recuperat terres agrícoles amb alt valor ambiental, hem posat al centre de les nostres vides les cures i el suport mutu, hem determinat el final de la història hetero-patriarcal que ens precedeix i l’hem qüestionat de fons i de praxis.

Hem alliberat un espai per cedir-lo a causes i lluites, hem conformat un Centre Social, una casa del poble, que esdevinga una solució per al veïnat, hem articulat i exercit sobiranies, hem creat una Biblioteca social i hem fet retornar la militància a xiquetes i majors.

Cap dogma si no és sentit col·lectiu, cap autoritat si no és l’assemblea, cap jurisdicció si no és la popular.

Hem erigit un espai sentinella davant una Programació Urbanística salvatge, fallida i inútil, un espai per defensar el territori, el patrimoni i les nostres vides. Hem creat un espai que no vol integrar la lògica de la comercialització, no hem volgut ser un local d’oci i hem volgut enfortir productors locals. No ha estat possible eixir del marc capitalista i contradiccions les tenim, també les hem concebut com a oportunitat per tal de fer front en cada decisió, al sistema capitalista.

Hem volgut que ‘alliberat’ signifique que totes les persones puguen expressar-se, experimentar i conviure de manera lliure. Sense pressió i sense discriminació. Hem intentat crear un espai de protecció davant d’una idiosincràsia social racista, sexista i elitista.

Cap dogma si no és sentit col·lectiu, cap autoritat si no és l’assemblea, cap jurisdicció si no és la popular.

Anarquisme per un barri millor.

CSOA l’Horta

També pot interessar-te