#Doneslab

fent barri · abril 2018

#DonesLab

Tots els dilluns / 16-20h

Laboratorio de Fabricación
C/ Poeta Carles Salvador, 8
96 015 19 78 – 685 92 53 96

laboratoriodefabricacion.com

@labdefab

Foto: Caixa Fosca

Les dones són una part clau de la societat, són el 50% de la població, el 50% de les mans, dels caps, de les idees i de les ganes de crear de tot el món. Amb les mateixes qualitats que qualsevol persona, han aconseguit grans reconeixements i han sigut models de lluita i perseverança.

Així i tot, és un fet que la majoria de persones dedicades a sectors més tècnics, relacionats amb mecànica, electrònica o fabricació, per citar uns quants, són homes. Aquest és un fet que no li veiem sentit des de Laboratorio de Fabricación i des de Las Naves, per aquesta raó ajuntem forces i creem un nou grup de treball al barri, al nostre local del Carrer Poeta Carles Salvador. Aquesta iniciativa, anomenada DonesLab, està englobada dins del nou programa Fabrica Barri, i busca crear un grup de treball de dones que es reunisca de forma setmanal per a desenvolupar projectes tecnològics de forma grupal i cooperativa.

DonesLab busca l’empoderament tecnològic de la societat

Encara que aquests projectes poden tindre qualsevol temàtica i objectius dins dels àmbits de treball del disseny, fabricació, electrònica i reciclatge, tant des de Laboratorio de Fabricación com des de Fabrica Barri, busquem desenvolupar idees, conceptes o projectes, amb certa conscienciació social i/o mediambiental. Fomentant la inclusió de tots els components de la societat, potenciant iniciatives i accions amb l’objectiu de reduir el nostre impacte sobre el medi ambient, aplicant les noves tecnologies i avanços per a facilitar les tasques.

DonesLab, com la resta d’iniciatives del programa Fabrica Barri, busca l’empoderament tecnològic de la societat, en aquest cas i en concret, les dones, com a element clau i dinamitzador d’aquesta.

Amb aquest objectiu, es planteja l’aprenentatge conegut per “aprenent fent”, o “learning by doing”, en el seu nom original en anglés. Aquesta filosofia pretén que les persones siguen qui, elles mateixes, identifiquen les necessitats que podria tindre el seu projecte, planifiquen i investiguen respecte d’aquestes necessitats per a posteriorment materialitzar el projecte en qüestió.

Busca crear un grup de treball de dones per a desenvolupar projectes tecnològics de forma grupal i cooperativa

Tot aquest procés també implica cometre errades i buscar fórmules creatives per a tirar endavant projectes, reals o experimentals, un procés que té lloc de forma natural i que és guiat per la curiositat, l’emoció i les necessitats reals. Tot això amb la finalitat de dissenyar intervencions més eficaces que promoguen un barri més equitatiu, sostenible, inclusiu i saludable, que proporcione eines, espais, materials i coneixement per a potenciar les oportunitats d’ocupació i autoocupació laboral.

Malgrat aquest mètode d’aprenentatge, les persones del Laboratorio estem per a resoldre’t qualsevol dubte, així com per a ajudar-te i ensenyar-te a utilitzar tant les màquines com les ferramentes de forma segura i eficient. No has de tindre uns coneixements concrets, només ganes de crear nous projectes o ajudar amb altres ja iniciats!

Així que vos animem a totes les dones de Benimaclet i de la ciutat de València a unir-vos a DonesLab, cada dilluns al Laboratorio de Fabricación, amb Laura, Claudia, Danielle, Gloria, Núria i Maria.

Equip Laboratorio de Fabricación

També pot interessar-te