La reurbanització C/Murta

fent barri · desembre 2017

La reurbanització del carrer Murta · Primera fase
Article d’Antonio Pérez – AVV Benimaclet

L’Associació de Veïns i Veïnes de Benimaclet comunica
Reunions obertes de la Junta: tots els dijous a les 20:00h

Av. Valladolid 42

La reurbanització del carrer Murta

Primera fase

La Junta de Govern de l’Ajuntament de València reurbanitzarà en el termini de dos mesos el tram del carrer Murta comprés entre el carrer Mistral i el carrer Arquitecte Arnau. Aquesta actuació millorarà la mobilitat dels vianants pel carrer més llarg i emblemàtic del barri, que connecta el centre històric amb l’horta, el cementeri i dos centres escolars públics de la zona.

L’Ajuntament ha atés per fi una vella reivindicació de l’Associació de Veïns i Veïnes de Benimaclet i seguirem insistint fins que s’aconseguisca tota la reurbanització del carrer. El projecte contempla l’augment de l’amplària de les voreres, la incorporació d’arbres i bancs en una d’elles i que els cotxes puguen seguir circulant pel carrer.

L’antic Camí de les Fonts, desaparegut per la urbanització de finals del segle passat, tenia nombroses fonts: La Font d’Albat, la Font de la Murta, La Font del “Llavaero” i la Font del Rosí. També comptava amb diverses barraques, alqueries i cases d’horta fins a connectar amb el Cementeri Parroquial on finalitzava.

Des de la nostra associació creiem que és una bona notícia per al barri la millora d’un dels carrers més bells i transitats que ha tingut i ha de seguir tenint Benimaclet. La reurbanització del carrer incorporarà voreres per on els vianants podran passejar sense temor, a més que farà alentir el tràfic augmentant la seguretat, en un entorn amb dos col·legis públics de Primària. Aquesta primera fase de reurbanització contribuirà que el carrer Murta es convertisca en un futur en una ruta segura des de la plaça de Benimaclet fins al Cementeri Parroquial.

D’altra banda, davant la pèrdua d’aparcaments per a cotxes que representarà la realització d’aquestes obres, des de l’Associació de Veïnes i Veïns de Benimaclet seguirem reivindicant l’ampliació del pàrquing gratuït entre els carrers Lliri Blau, Mistral i avinguda Valladolid, en el qual podrien aparcar prop de 400 cotxes si es portara a terme la remodelació que hem proposat a l’Ajuntament. L’habilitació de la zona de pàrquing tindria un caràcter provisional mentre no s’escometera el PAI Benimaclet Est, el qual fa més de vint anys que porta sense cap efectivitat, i donaria un servei gratuït i necessari als veïns i veïnes davant l’actual falta d’aparcaments en el barri.

La reurbanització del carrer Murta pot ser un bon model per al futur de Benimaclet: carrers segurs amb voreres amples i amb mobiliari urbà, on els vianants puguen passejar sota l’ombra dels arbres i descansar en els bancs. Rutes segures per als escolars dels dos centres educatius, mentre que els vehicles continuen circulant a una velocitat menor de 30 km. Tot açò dins d’un entorn amb una mirada als nostres records d’un carrer que s’endinsava dins de l’horta perduda i que ara podem anar recuperant. No és un somni, pot ser una realitat.

Associació de Veïns i Veïnes de Benimaclet

També pot interessar-te