NAPALM

BE escriu · febrer 2015

NAPALM
Joan Canela i Jordi Colonques

Segueix als autors!
twitter / @JoanCanela
twitter / @JordiColonques

Podeu trobar el llibre en
Llibreria La Traca
bromera.com

Presentació del llibre NAPALM
Divendres 20 – 19.30h
El Terra
C/ Baró de Sant Petrillo, 9

Sinopsi

València. L’estiu s’ha iniciat prematurament a les acaballes de la primavera i la ciutat bull. Una galeria de personatges diferents, aparentment inconnexos, tracten de sobreviure a una misèria quotidiana que massa vegades és molt anterior a la crisi: són els desheretats del sistema. Alhora, la policia s’esforça a descobrir els autors dels massius incendis de cotxes que colpegen els diferents barris des de fa dies. Sense cap mòbil aparent, però amb un alt grau de complexitat, els investigadors estan totalment desorientats. A un ritme trepidant, en només una setmana les peces comencen a encaixar. Els cotxes no són sinó un entrenament. Alguna cosa molt grossa està a punt d’esclatar a la ciutat i les conseqüències poden ser terribles.

Comentaris dels autors

Napalm és una novel·la escrita a quatre mans, un viatge barri a barri per la València subterrània i invisible. Un retrat dels efectes més devastadors de la crisi però narrats amb altes dosis d’humor negre. Un thriller atípic que beu de les influències de Ferran Torrent, el cubà Pedro Juan Gutiérrez, i del cinema de directors com Tarantino i Álex de la Iglesia.

Amb Napalm vam quedar finalistes als Ciutat d’Alzira. És una novel·la necessària, perquè és paradoxal que tot i estar patint la principal crisi econòmica i social des del 1929 a penes hi haja un reflex de tots aquests canvies en la ficció. En aquest sentit nosaltres hem volgut fer la nostra modesta aportació, però no des d’un vessant greu i profund, sinó emprant la indignació àcida i corrosiva com a arma llancívola.

També pot interessar-te