Fabrica Barri

diymaclet · octubre 2017

Laboratorio de Fabricación
C/ Poeta Carles Salvador, 8
96 015 1978 – 685 925 396
info@laboratoriodefabricacion.com

laboratoriodefabricacion.com
facebook / laboratoriodefabricacion
twitter / @labdefab

Fa quasi dos anys que ens vàrem presentar al Benimaclet Entra i des d’aleshores hem establert una bonica amistat i col·laboració que ens ha dut a publicar un article mensual amb el qual pretenem que les persones que ho llegeixen s’empoderen per fer els seus propis objectes, reciclen materials i reparen aquells aparells que es trenquen, però aquest mes volem escriure sobre un assumpte que ens fa molta il·lusió contar-vos.

Tenim el plaer de presentar-vos Fabrica Barri un projecte en col·laboració amb el centre d’innovació Las Naves on l’objectiu principal és implicar el veïnat de Benimaclet i les seues associacions en un procés global d’autosuficiència productiva i ús de les tecnologies. També volem millorar i regenerar l’entorn productiu a través del desenvolupament de projectes tecnològics, de disseny, d’electrònica, reciclatge i fabricació des del punt de vista de la vida quotidiana, oferint solucions i alternatives a problemes actuals derivats dels productes i materials que consumim.

El projecte opta per la metodologia “LBD: Learning by Doing” junt amb la filosofia Maker combinada amb altres metodologies de lnvestigació i Acció Participativa, un mètode de formació que consisteix bàsicament a aprendre fent. També implica cometre errors i buscar fórmules creatives per tirar endavant projectes, reals o experimentals, en equip, un procés que té lloc de forma natural i que és guiat per la curiositat, l’emoció, les necessitats reals i la confusió. Tot això amb la finalitat de dissenyar intervencions més eficaces que promoguen un barri més equitatiu, sostenible, inclusiu i saludable, que proporcione eines, espai, materials i coneixement i amb això, potencie les oportunitats d’ocupació i autoocupació laboral.

Per tal de dinamitzar el projecte es proposen les següents àrees o grups de treball:

Doneslab Grup de treball format per dones que s’ajunten de forma setmanal al Laboratorio per desenvolupar projectes tecnològics de forma grupal i cooperativa.

Repair Point Punt de reparació setmanal d’aparells elèctrics, perquè totes les persones que ho desitgen puguen vindre a reparar els seus objectes amb les nostres eines, màquines i persones.

LBD Obrim el Laboratorio perquè estudiants, aturades, majors de 65, col·lectius en risc d’exclusió social vinguen a desenvolupar els seus invents, que ningú ni res els impedisca fabricar les seues idees.

Invencicla Tallers mensuals on es pretén que les persones més joves del barri prenguen consciència dels residus que generem, i que a més, convertiran eixos residus en materials útils i productes amb valor.

Open Day Dia de portes obertes, qualsevol persona, pot vindre al Laboratorio i usar tots els recursos. Jornada en què es pretén iniciar a persones en la fabricació i reparació d’objectes, donar accés a una tecnologia que sol ser de difícil accés de forma totalment gratuïta i oberta.

Fruit d’aquesta col·laboració també ampliem recursos, per tal que qualsevol persona puga fabricar quasi qualsevol cosa a Benimaclet. Noves màquines i més activitats que s’aniran anunciant a les xarxes socials del projecte, així com altres grups de treball i alguna sorpresa més. Segueix-nos al Facebook o Instagram per assabentar-te de totes les novetats i no perdre’t res.

Aquestes noves dinàmiques es podran gaudir a partir del mes de novembre, quan es farà la presentació oficial, però ja pots posar-te en contacte amb el Laboratorio si tens un projecte sociotecnològic de fabricació, disseny, reciclatge o electrònica que vulgues desenvolupar, i si ets estudiant, aturada, major de 65, o persona en risc d’exclusió social pots gaudir de d’avantatges econòmics.

Uneix-te a la revolució!

També pot interessar-te