El Banco

BE actua · octubre 2017

El Banco
Long form d’improvisació teatral

7 i 8 d’octubre
20:30h

Teatro Círculo
C/ Prudenci Alcón i Mateu, 2
teatrocirculo.com

Guerrilla Impro
facebook.com/jamdeimprovisacion
http://guerrillaimpro.com

Guerrilla Impro és un col·lectiu d’improvisació teatral, els seus quatre components provenen de diferents companyies: Alejandro Portaz i Javier González de Teatro Instantáneo, Jano de Miguel de JuJa Teatre i Mari Marcos de Decopivolta Teatre.

Aquests quatre guerrillers són coneguts a Benimaclet com els responsables de perpetrar en La Gramola cada dijous al voltant de les 22.30 la JAM d’improvisació, un espectacle en el qual Guerrilla porta cada setmana un/a convidat/a sorpresa.

Els dies 7 i 8 d’octubre, Guerrilla Impro presenta al Teatro Círculo un nou espectacle: ‘El Banco’.

Què tenen en comú la ‘JAM d’improvisació’ i ‘El Banco’?

Bàsicament que tots dos són espectacles d’improvisació teatral. És a dir, tot el que ocorre és creat per els/ les improvisadors/res a partir de suggeriments del públic assistent. Açò fa que cada representació siga única i irrepetible.

I quines són les diferències entre tots dos?

La JAM d’improvisació és el nostre format “disbauxat” per a reunir-nos setmanalment i jugar, experimentar i convidar cada setmana a un/a improvisador/a, actor/actriu, músic o un altre tipus d’artistes a improvisar amb nosaltres.

‘El Banco’ és un format més armat i teatral, encara que no per açò menys divertit o sorprenent. A més, per a aquestes dues funcions hem convidat a participar a un ampli nombre d’improvisadors/res no solament de València.

Per què Guerrila Impro llança ‘El Banco’?

En Guerrilla Impro ja fa algun temps que li donàvem voltes a la idea de plantejar un format d’improvisació teatral diferent del que es fa habitualment en el nostre entorn.

‘El Banco’ és el que es denomina un long form, és a dir, un format llarg d’improvisació teatral. En lloc d’improvisacions curtes independents, es tracta d’una única peça, d’aproximadament una hora de durada, dividida en escenes que poden estar interrelacionades. Concretament, es tracta d’anar descobrint històries que ocorren al llarg d’un dia qualsevol al voltant d’un mateix banc.

‘El Banco’ ens permet complir l’objectiu de plantejar un format que es veurà per primera vegada a València i, al mateix temps, compartir-ho amb altres improvisadors/res de diferents companyies.

Quines novetats aporta ‘El Banco’?

En primer lloc, hem triat representar-ho en el Teatro Círculo, una sala de teatre independent, eixint dels àmbits més informals en els quals actuem habitualment. D’altra banda, aquest espectacle aporta una escenografia mínima: un banc. El públic assistent a cada funció decidirà on es troba aquest banc (un parc, plaça, passeig marítim, polígon industrial, etc.) i anirà complementant l’entorn (un fanal, paperera, font, etc.). Açò donarà com a resultat un espai únic que condicionarà el que ocórrega en cada representació. A més, el to de ‘El Banco’ és diferent d’altres espectacles anteriors. Però, açò sí, l’originalitat, frescor i sorpresa característiques de la improvisació estan presents en tot moment.

Quin paper juga el públic?

Com en qualsevol espectacle d’improvisació teatral, el públic és una part fonamental. El banc, al voltant del qual ocorreran les històries que els improvisadors/res crearan, serà fruit de les aportacions dels assistents. El contingut de les escenes tindrà a veure amb les propostes prèvies del públic, implicant-lo així en una creació teatral conjunta.

També pot interessar-te