Benimaclet conFusión

fent barri · octubre 2017

Benimaclet conFusión
Expressió lliure – IV edició

7-8 d’octubre

 Espais privats, diverses places i carrers es convertiran en escenari d’actuacions musicals, teatrals i dansa, en exposicions d’art i en “llenços” per a expressions d’art urbà. La programació del festival compta amb més de 250 activitats (totes gratuïtes) per a totes les edats, distribuïdes en 2 dies i al voltant de 40 llocs. Les cases obrin les seues portes i les persones ixen al carrer per a celebrar i visibilitzar l’ànima artística i cultural de Benimaclet, unir forces entre projectes locals, crear cohesió estimulant la participació ciutadana i establir llocs on compartir. Sota el lema “Expressa’t lliurement”, es pretén animar a totes les persones a assistir amb barrets estrafolaris o disfressades durant els dies del conFusión.

També s’ha plantejat una campanya de conscienciació per a cuidar i respectar el barri i els seus habitants, amb diverses accions que inclouen el lloguer d’urinaris químics, l’augment de contenidors de brossa, la creació de papereres, la pega de cartells de conscienciació sobre neteja i descans nocturn, etc. Benimaclet és la nostra casa i volem que es cuide com a tal. Per açò, una altra de les mesures adoptades és la d’acabar les activitats a les 23h.

Apostem per reduir l’impacte ambiental i fer una despesa mínima en paper. La qual cosa implica no imprimir ni fullets ni cartells. La programació estarà disponible en la plataforma online orfheo.org i en un pdf descarregable per a consultar al mòbil.

L’escenografia que marca els escenaris de carrer enguany serà a càrrec de l’associació de mestresses de casa de les Alcubles, qui tenen un projecte anomenat “Filant vides”, emportant-nos unes instal·lacions creades amb ganxet i punt de creu.

La preparació, des de principis d’any, és possible gràcies a la participació de persones que regalen el seu temps i treball. Es tracta d’una iniciativa sense ànim de lucre, sense patrocinadors i construïda des de la col·laboració. No obstant això, açò no significa que el que s’ofereix no tinga valor, sinó tot el contrari, el fet de donar sense esperar res a canvi fa més valuós allò que artistes, espais i voluntaris comparteixen.

També pot interessar-te