Totò, un projecte de cinema i barri en Benimaclet

BE de cine · juny 2017

Totò, un projecte de cinema i barri en Benimaclet

Dissabte 17 de juny / 10-18.30h
Plaça de Benimaclet

facebook/totò. cine escolar itinerante

Totò és una aposta per la innovació de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de València, dirigida per Maria Oliver. Es tracta d’un projecte singular en el qual el cinema, el barri i la memòria s’uneixen per a explicar les històries de la vida col·lectiva de la nostra ciutat. En aquesta edició, Totò s’ha traslladat a Benimaclet i el seu projecte audiovisual s’ha desenvolupat en quatre centres escolars del barri.

El 17 de juny es podrà veure el curtmetratge resultat del treball dut a terme pels escolars. Serà en aquesta data quan tinga lloc en la plaça, el Festival de Cinema Totò, un esdeveniment familiar en el qual, a través de diferents activitats, els assistents compartirem el nostre amor pel cinema.

La jornada començarà a les 10:00 del matí amb un desdejuni compartit al qual tots els veïns i veïnes esteu convidats a participar-hi. Podeu portar les vostres tasses i preparar alguna cosa bona per a compartir amb amics i familiars a l’espai públic.

Entre les 11:00 i les 14:00 es duran a terme els tallers de cinema gratuïts i aniran dirigits a xiquets i xiquetes de totes les edats, així com a joves i adolescents. Hi haurà tallers d’animació, jocs òptics, reportatges i molt més. Per a participar-hi simplement haureu d’acudir mitja hora abans i inscriure-us. A les 12:00 hi haurà una ruta pel barri per a conéixer la seua història. Farem una passejada pels seus carrers i anirem descobrint relats i anècdotes interessants dels diferents enclavaments de Benimaclet.

A la vesprada, les activitats tindran lloc en el Centre Social de Benimaclet. A les 16:30 es produirà un interessant debat en el qual participaran professionals del sector audiovisualA les 20:00 tindrà lloc un concert de bandes sonores de la banda del Centre Instructiu Musical (CIM).

A les 18:00 projectarem curtmetratges produïts per xiquets i joves del barri, així com el curt resultant del taller audiovisual Totò. Un curt que rescata la memòria oral de la zona per a portar-la a la pantalla gran. En ell, els xiquets i xiquetes dels centres educatius de Benimaclet participants en el projecte protagonitzen algunes de les històries incloses en el web Benimaclet Conta creada per l’Associació de Veïns.

Equip Totò

També pot interessar-te