Reparació d’un carregador

diymaclet · març 2016

Reparació d’un carregador i/o transformador
Solució al problema comú de cable pelat

Aprendrem com reparar un carregador i/o transformador, precisament la connexió o unió del cable a la caixa del carregador, cosa que se’ns ha trencat a totes les persones alguna vegada. Ara no ho tirarem al fem i li allargarem la vida!

 • Pas 1: Amb l’aparell sense connectar a la llum l’analitzarem, mirarem per on ha trencat, com podem obrir-lo, i si cal, llevarem els adhesius amb compte (els posarem una vegada reparat) per tal de veure si té cargols amagats (recorda que si l’obris, perdràs la garantia si encara en té).

 • Pas 2: És el moment d’obrir el carregador. Com abans hem vist si en té cargols, usem el descaragolador per tal d’obrir-ho. Si no trobes cargols, s’ha d’obrir a pressió. Que algú t’ajude a obrir-ho per la junta de separació.

 • Pas 3: Tallem el cable per la part de fora del carregador, a uns mil·límetres del tros pelat i pelem les puntes.

 • Pas 4: També haurem de tallar el cable per la part de dins del carregador. Aneu amb compte de deixar suficient cable per a fer l’empalme final. Pelem les puntes.

 • Pas 5 Ara és el moment d’unir els cables amb soldadura d’estany. Nosaltres hem usat funda termoretràctil per tal de protegir que els cables pelats es toquen, però podeu usar cinta aïllant. Fixeu-vos molt bé que els colors (o dibuix) dels cables coincidisquen.

 • Pas 6: Una vegada soldat, només ens queda tancar la caixa del carregador i tapar el forat dels cables amb un poc de pegament (nosaltres hem usat silicona termofusible), així evitem que ens entren coses o que el cable trenque altre cop.

 • Final :)

 • Descaragolador (destornillador)
 • Cúter
 • Soldador d’estany
 • Estany
 • Cinta aïllant (o termoretràctil)
 • Pegament (o silicona termofusible)
 • Carregador / Transformador trencat

També pot interessar-te