Benimarket

fent barri · desembre 2016

Què és Benimarket?
És un mercat a la plaça on es reuneixen comerços, artistes, dissenyadors i artesans per a mostrar les seues creacions

facebook/benimarket

No et perdes!
Benimarket
Diumenge 11 / 11-15h
Plaça de Benimaclet

Benimarket al bon rotllo
Recepta

Ingredients

1 Una plaça per als vianants. Un matí de diumenge assolellat, si és possible, però no imprescindible. 20 metres de banderoles. Comerços de proximitat o del barri, a poder ser dels dos tipus. Música i activitats infantils.

2 Quarta i meitat de veïns de Benimaclet, barrejats amb meitat i quarta de veïns d’altres zones de València o qualsevol altre indret del planeta Terra.

3 Diferents tribus urbanes amb actitud conciliadora i ganes de conéixer-se.

4 Centenars de famílies i xiquets, amb la seua corresponent mascota.

5 Quilos de somriures i humor

6 Cap gram de mal humor.

Elaboració

Pas 1 Macerar durant quatre hores els llocs amb el seu adob, ja siga: samarretes, roba vintage, llibres, llanes, dissenys, vinils…

Pas 2 Mesclar amb la plaça per als vianants el diumenge assolellat i els 20 metres de banderoles, la música ambiental i les activitats infantils.

Pas 3 Afegir lentament els veïns del barri de Benimaclet, així com els d’altres barris de València, com Alboraia o altres llocs del planeta Terra. Per a donar-li més sabor, es poden agregar diferents tribus urbanes, indies, hippies, ecologistes, swaggers, muppies, frikis… i sobretot les famílies amb xiquets que són les que donaran el sabor dolç tan característic d’aquest plat.

Pas 4 Per a acabar, s’aconsella salpebrar o especiar amb somriures, humor, ganes de ballar, passejar i passar-ho bé. No és aconsellable utilitzar el mal humor perquè dóna una mica d’amargor.

Consell

Fer-ho a foc lent perquè qualle. És tradició, desconeixem l’origen, cuinar-ho entre les 11 i les 15 hores el segon diumenge de cada mes.

_________

Ara parlem de debò d’aquesta proposta. Benimarket pop up & fun és un mercat a realitzar el segon diumenge de cada mes amb l’objectiu de dinamitzar l’activitat comercial de Benimaclet. La idea sorgeix a partir de les conclusions, fruit de les reunions que es van convocar des de l’Ajuntament de València per tal de fomentar la dinamització comercial i cultural del barri. Benimarket és una iniciativa on es reuneixen comerços, artistes, dissenyadors i artesans els quals exposen les seues creacions en el món de la decoració, complements, moda, llibres, vinils, etc. Amb motiu del mercat es desenvolupen al mateix temps i en la mateixa ubicació altres tipus d’activitats com tallers, música, actuacions i activitats infantil… Els objectius són a més de dinamitzar l’activitat comercial, crear un punt de trobada i reunió entre la gent del barri de Benimaclet i altres barris de la ciutat.

L’entorn perfecte per aquest mercat és la plaça de Benimaclet, el cor del barri, amb un gran espai per als vianants i per a realitzar tot tipus d’activitats. La finalitat d’aquest projecte és que servisca com a revulsiu per a millorar la situació dels comerços del barri, així com perquè els ciutadans de València coneguen Benimaclet, i deixen de pensar que aquest barri està lluny i vegen que ofereix activitats culturals, llocs per visitar i un comerç interessant.

Ens agradaria agrair a Antonio Pérez per la seua valuosa ajuda. Ens ha guiat, aconsellat i ha fet més fàcil i possible la nostra tasca.

Organitzat per Estudio 64
Amb la col·laboració de l’Associació de Veïns

També pot interessar-te