Solar Maria

fent barri · octubre 2016

Solar Maria
Una puerta abierta

C/ Puçol nº 12

Si tienes información o quieres saber más sobre el Solar María y Confusión Festival, no dudes en escribirnos a contacta@beniconfusionfest.es o venir directamente al solar con guantes, un bocata y muchas ganas de hacer barrio juntos.

Durant molts anys, el solar de propietat municipal del carrer Puçol núm. 12 s’ha mantingut tancat, en desús i oblidat. Açò no és gens nou, València està repleta d’ells. Potser, la major part de nosaltres passem per davant d’aquests misteriosos llocs sense immutar-nos, focalitzant la nostra atenció només en arribar el més ràpid possible al nostre destí. Malgrat això, quantes vegades hem passat enfront d’aquest solar o altres espais abandonats i s’ha despertat la nostra imaginació? Alguna cosa màgica ens atrau, potser el pes històric o pel seu aspecte desolat. Un halo de nostàlgia ens envaeix sobtadament.

En el cas del Solar María, les seues parets exteriors han seguit actives reivindicant, a través de l’art urbà, el seu caràcter comú. Els murs del solar semblen ser l’única cosa que queda amb vida, l’única cosa que evoluciona i canvia. Però no ens enganyem, el factor humà no és l’únic capaç de transformar l’entorn. El temps ha creat en les entranyes del solar una autèntica jungla urbana, en la qual pots trobar infinitat d’objectes estranys coberts per enderrocs, matolls i brossa: ossets de peluix, sabatilles, cadires travessades per voluptuoses arrels, nines macabres, llandes d’esprai i tot tipus de botelles conviuen amb la natura, fent que aquest lloc siga més sorprenent encara.

Des del Confusión Festival es va presentar una sol·licitud a l’administració per a poder rehabilitar el solar i utilitzar-ho durant els dies del festival, 14 i 15 d’octubre. Actualment els voluntaris del Confusión Festival es troben immersos en les tasques de neteja i rehabilitació. Es tracta d’un primer pas que potser, puga obrir un camí per a una futura recuperació i reutilització comuna d’aquest espai abandonat. Seran les veïnes i veïns del barri junt l’administració, els responsables de desenvolupar una fórmula de gestió, aportant idees, col·laborant i involucrant-se amb amor i il·lusió. Nosaltres deixem la porta oberta.

Si tens informació o vols saber més coses sobre el Solar María i el Confusión Festival, no dubtes a escriure’ns al nostre correu contacta@beniconfusionfest.es o venir directament al solar amb guants, un entrepà  i moltes ganes de fer barri junts.

També pot interessar-te