Cow Lost
BE de cine · setembre 2015
De què tracta? Si no t’has confós de taller, el mes que ve, assistiràs a un workshop de cine Cow Lost i del que es tracta és de donar-li la volta a la manera de pensar habitual quan ens referim directament al baix cost a l’hora de fer pel·lícules. Però tranquils, no és un curs de granja ni par- larem de vaques. Economitzar sí, però economitzar principalment per a contar. L’economia de recursos, mitjans, equip, elements narratius…, eliminar la palla, en definitiva. I ja que estem, economit- zar uns euros, encara que tot l’anterior ens portarà a açò. No es tracta de reduir dràsticament els plànols i dies de rodatge, conformar-nos amb el que hi ha en el nos- tre set i donar-li a gravar, sinó d’estudiar què és millor per a optimitzar un rodatge segons què vulguem contar.
Així que si et sents com una vaca perduda en els teus projectes cinematogràfics, lleva la palla que sobra en algunes propostes complexes i porta la teua vaca a pasturar.
Al llarg de cinc pràctiques repartides en dues jornades de taller, posarem límits i imprevistos a produccions partint de si- nopsi, situacions i imatges. A més, el taller obri les portes a què els alumnes porten seqüències de casa per analitzar-les entre tots.
El curs no explora la construcció de pel·lí- cules globals amb el seu desenvolupa- ment complet: Construir un guió amb les seues presentacions, girs, conflictes i resolucions no és fàcil. Tampoc s’explora la construcció profunda dels personatges. El taller es basa en plantejaments concrets sobre seqüències individuals, elements narratius, els punts de vista, la història en el fora de camp, la resolució d’imprevistos i alguns trucs de producció/construcció. Un manual cinematogràfic i monogràfic que s’articula des de la pràctica i la posada en comú sobre mètodes de fer cine, amb quins mitjans i per on començar-ho. Tot això basat en l’experiència com a espec- tador-autor del tipus que imparteix i des d’un angle amé i participatiu.
Alejandro Portaz