IX Cinema a la fresca: La llibertat d’expressió

BE cine · estiu 2017

Cinema a la fresca
Tots els diumenges de juliol
21h música + 22h curt + 22:30h pel·lícula
Plaça de Benimaclet

2 de juliol
I, Daniel Blake (Jo, Daniel Blake)

9 de juliol
Five Broken Cameras (Cinc càmeres trencades)

16 de juliol
Good Night, and Good Luck (Bona nit i bona sort)

23 de juliol
Noviembre

Organitza: AVV, Caixa Fosca, Joves de Benimaclet, Kaf Café i Escuela Meme

Col·labora: Servei de Política Lingüística de la Universitat de València

Un any més continuem amb la lluita per la cultura en el barri. Deu anys ens con­templen d’un treball ben fet, i tot açò de forma autogestionada. Des de diverses instàncies, es va anar formant una comissió encarregada de dur a terme les projeccions de cinema a la fresca en la plaça de Beni­maclet, als diumenges del mes de juliol. Associacions, col·lectius i persones a títol individual, cada any, es renoven, i uns al­tres són fidels des del primer any.

En diverses reunions obertes es decideix el tema, les pel·lícules i tota la gestió ne­cessària perquè any rere any haja sigut un èxit. Kaf Café, Escuela Meme, Associació Juvenil de Veïns i Veïnes, Caixa Fosca, As­sociació de Veïnes i Veïns de Benimaclet… Tots col·laboren en tot el que poden.

El primer diumenge de juliol -enguany, dia 2- a les 20 h van apareixent en la plaça al­gunes d’aquestes persones. S’arreplega el so del Kaf Café i de l’Escuela Meme, la pan­talla, escala i corda, i ixen de casa d’Arturo. Apareix la taula per a l’ordinador i el canó, es penja la pantalla, apareixen els tècnics de l’Ajuntament que apaguen les llums dels fanals i apaguen la font de la plaça, tot va encaixant. Finalment, apareixen les prime­res persones espectadores, i, seguidament, es prova l’equip de so i comencen a assajar els músics.

A les 21 h comença la part musical/poètica i tot va connectant-se. Cada vegada hi ha més persones a la plaça. Acaba la música a les 22 h i ja està tot ple; es fa de nit i co­mença el curt, després es projecta la pel·lícula i aquest barri que estima la cultura, gau­deix del seu sopar mentre gaudeix també d’aquesta projecció.

A les 24 h tot acaba, les persones arreple­guen les seues cadires, dipositen en els con­tenidors les borses i pots buits que hagen portat, queda neta la plaça i esperen que no hi haja botelló aquesta nit, per a poder descansar amb tranquil·litat.

En aquesta nova edició s’ha triat com a tema la llibertat d’expressió, una llibertat que dia rere dia contemplem com ens la tallen, limiten i suprimeixen. Nosaltres, des d’aquesta plataforma, intentem posar el nostre granet d’arena per a cridar per ella, per a impulsar-la i per a reivindicar-la a la nostra manera, fent cultura del poble i per al poble.

Us esperem, benvinguda la XI edició del Cinema a la fresca en Benimaclet.

text: Antonio Pérez

Associació de Veïnes i Veïns de Benimaclet

foto: Julia Reoyo

També pot interessar-te