Benimaclet Imaginacció

BE aprén · febrer 2015

Benimaclet Imaginacció
Concurs de curts, tallers i sessions didàctiques

benimacletimaginaccio.org
facebook.com/A.VV.Benimaclet

Diseño mapa Benimaclet: Juanma Martinez
twitter.com/juanmamartinez
pinterest.com/juanmamartinez/portfolio

Benimaclet Imaginacció
Concurs de curts, tallers i sessions didàctiques

Al novembre, arriba de nou l’esdeveniment audiovisual més gran del barri, la 5a edició de Benimaclet Imaginacció. I ho fa amb una programació plena d’activitats com ara sessions didàctiques i tallers per a tots els públics i, per descomptat, el concurs audiovisual. Com sempre, volem aprendre i compartir entre tots la creació artística i tot el que el barri ens ofereix a través del cinema. Un cinema que també ens permet veure i explicar noves històries que succeeixen entre els nostres carrers i les nostres veïnes. I compartir noves imatges i sons del barri, i que el fan tan gran com la nostra imaginació.

L’Associació de Veïns de Benimaclet organitza aquest esdeveniment que es celebra des de 2011, i compta amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament i amb la col·laboració especial de Caixa Fosca i Some Like It Short. Una de les novetats d’enguany és la programació especial de sessions didàctiques, dedicades al cinema d’animació. En elles aprendrem de l’experiència de tres estudis d’animació reconeguts internacionalment, com són els de Pablo Llorens, Javier Tostado i Jaime Maestro. I, amb ells, coneixerem des dels secrets de l’animació 3D, a la tècnica stop-motion amb ninots de plastilina, a més de veure els seus curts més famosos. Tot açò tindrà lloc en el Teatre Círculo l’última setmana de novembre.

El concurs audiovisual segueix sent el plat fort Benimaclet Imaginacció, per a persones de totes les edats i vídeos realitzats amb qualsevol tècnica, estil o càmera (també el mòbil, clar!). Solament han de complir dos requisits: estar gravats, ambientats o inspirats en el barri de Benimaclet i tenir una durada inferior als dos minuts. Així que ja podeu anar pensant idees, com més en tingueu, millor, en grup o en família, ja que podeu presentar tants vídeos com vulgueu. I si podeu participar en algun dels tallers, segur que us inspiren per a les vostres creacions.

Enguany en són cinc els tallers creatius programats: tres per a públic infantil i dos per a joves i adults. Els primers estan dedicats a xiquets d’Infantil i Primària, i adults acompanyants, i estan orientats a aprendre i gaudir el cinema fomentant la mirada crítica i la creativitat. En un d’aquests tallers veurem com fàcil de fer és un vídeo d’animació, només amb una tauleta o un mòbil. D’altra banda, tenim un taller sobre la vídeo-creació més artística i un altre d’interpretació d’actors, molt interessant per a fer el pas de posar-nos davant d’una càmera. Per tant, animem totes les persones a venir i participar en aquest festival de cultura i educació audiovisual. Amunt la Imaginacció!

També pot interessar-te