NAPALM

BE escriu · febrer 2015

NAPALM
Joan Canela i Jordi Colonques

Segueix als autors!
twitter / @JoanCanela
twitter / @JordiColonques

Podeu trobar el llibre en
Llibreria La Traca
bromera.com

Presentació del llibre NAPALM
Divendres 20 – 19.30h
El Terra
C/ Baró de Sant Petrillo, 9

Sinopsi + Comentaris dels autors

Sinopsi

València. L’estiu s’ha iniciat prematurament a les acaballes de la primavera i la ciutat bull. Una galeria de personatges diferents, aparentment inconnexos, tracten de sobreviure a una misèria quotidiana que massa vegades és molt anterior a la crisi: són els desheretats del sistema. Alhora, la policia s’esforça a descobrir els autors dels massius incendis de cotxes que colpegen els diferents barris des de fa dies. Sense cap mòbil aparent, però amb un alt grau de complexitat, els investigadors estan totalment desorientats. A un ritme trepidant, en només una setmana les peces comencen a encaixar. Els cotxes no són sinó un entrenament. Alguna cosa molt grossa està a punt d’esclatar a la ciutat i les conseqüències poden ser terribles.

Comentaris dels autors

Napalm és una novel·la escrita a quatre mans, un viatge barri a barri per la València subterrània i invisible. Un retrat dels efectes més devastadors de la crisi però narrats amb altes dosis d’humor negre. Un thriller atípic que beu de les influències de Ferran Torrent, el cubà Pedro Juan Gutiérrez, i del cinema de directors com Tarantino i Álex de la Iglesia.

Amb Napalm vam quedar finalistes als Ciutat d’Alzira. És una novel·la necessària, perquè és paradoxal que tot i estar patint la principal crisi econòmica i social des del 1929 a penes hi haja un reflex de tots aquests canvies en la ficció. En aquest sentit nosaltres hem volgut fer la nostra modesta aportació, però no des d’un vessant greu i profund, sinó emprant la indignació àcida i corrosiva com a arma llancívola.

Fragment de la novel·la

“Abans de deixar enrere la plaça Manuel i Claudia poden llegir, amb lletres ben grosses, BOTA-LI FOC AL SISTEMA! en una paret que just acabaven de repintar. L’A majúscula encerclada dels anarquistes acompanya la consigna. Travessen després pel bell mig i de manera temerària l’estret carrer del Sant Esperit per enfilar a l’esquerra per Enric Navarro. A banda i banda del carrer es multipliquen els locals en lloguer, negocis menuts que han anat caient fulminats per la crisi. Resisteixen encara les botigues de verdures dels pakistanesos, tres en poc més de cinquanta metres, i els dos basars xinesos, el locutori telefònic i els bars. Ara mateix, però, sembla més un carrer de Bagdad que de València. A banda i banda de la calçada els cotxes, els arbres i els contenidors es troben totalment socarrimats. Hi persisteix encara l’olor de goma cremada i enmig de l’asfalt un gran bassal pudent recull l’aiguabarreig que neix de les mànegues dels bombers i s’ennegreix en recollir les cendres, el fang i les merdes de gos”.

Joan Canela i Jordi Colonques

Autors

Autors

Joan Canela (Barcelona 1974) va estudiar història però fa de periodista. Ha treballat com a corresponsal en països com Bolívia i Sud Àfrica i també va ser coordinador de la secció internacional del setmanari Directa. Ha col·laborat a El Periódico, El Mundo, Berria, Gara, Público, Ara, El Temps i Il Manifesto, així com mitjans digitals. Va ser editor entre 2010 i 2017 de l’observatori crític de mitjans, mèdia.cat i actualment és periodista al diari Jornada.

Jordi Colonques (Vila-real, 1976) és Doctor en Biologia, escriptor, il·lustrador i mestre embalsamador de cadàvers. Ha publicat les novel·les Tothom sap que dos i dos fan quatre, El ventre, Sang i fetge, Intersticial, Món animal i La rebel·lió dels plasticanimals.

També pot interessar-te