Tabulé amb alvocat i dàtils medjoul

BE cuina · estiu 2018

Tabulé amb alvocat i dàtils medjoul
Lorena Gascón – Cuinera d’Al-Paladar

 • Temps 1h
 • Nombre de comensals 8
 • Dificultat Fàcil

Al-Paladar
C/ Jaume Esteve Cubells, 5
96 338 93 39
facebook / Al-Paladar

Fet amb cuscús elaborat per dones de Cisjordània, en el territori palestí ocupat, les quals gràcies al comerç just poden millorar les seues condicions de vida.

Et proposem descobrir un dels aliments base del menjar oriental: la sèmola obtinguda de la part dura del blat. El cuscús Black Maftoul, ha sigut processat artesanalment i fet a base de blat integral, s’ha cuit prèviament i després s’ha assecat al sol. Nosaltres la usem com a base d’amanida.

A la web d’OXFAM on es comercialitza, diu que ve de l’ONG Palestinian Agricultural Relief Committees (PARC), organització palestina formada per sis associacions que s’encarreguen de recolzar i millorar la condició social de la dona, ofereix assessorament, serveis, consultories per a grups i institucions i té per objectiu, entre altres, protegir les terres Palestines de la confiscació d’Israel.

La venda dels seus productes suposa l’única font d’ingressos dels camperols i camperoles, i treballar amb aquesta organització els permet la comercialització dels mateixos i l’aprenentatge de noves aplicacions en els cultius.

Ingredients

 • 500 g de cuscús palestí
 • Un manoll gran d’herba-sana
 • Un manoll gran de julivert
 • El suc de 4 llimes
 • 2 kg de tomaques madures
 • 100 ml d’oli d’oliva verge
 • Sal
 • Comí
 • 1 pimentó roig
 • 1 pimentó verd
 • 2 alvocats madurs però ferms
 • 1 grapat de dàtils palestins medjoul

També pot interessar-te