El Carrer Murta

avv comunica · abril 2018

El carrer Murta
Un primer pas cap a una democràcia més participativa

Article d’Arturo Sanz – AVV Benimaclet
Fotos: Caixa Fosca

El mes passat es van finalitzar les obres de reurbanització del primer tram del carrer Murta. Aquestes obres són les primeres que es realitzen en Benimaclet fruit de l’aplicació dels pressupostos participatius municipals per barris, en concret els de l’any 2017, ja que les obres de condicionament d’un jardí al costat de l’Avinguda Valladolid dels pressupostos de l’any 2016 encara no s’han realitzat.

Els pressupostos participatius de l’Ajuntament de València destinen cada any 300.000 euros d’inversió per al barri de Benimaclet, inversió que es realitza en aquelles obres que els veïns trien mitjançant votació per internet. Açò suposa un pas xicotet, però molt significatiu, cap a una major participació de la ciutadania en les decisions municipals que directament la concerneixen. Així les veïnes i veïns, de forma individual o a través d’un col·lectiu, tenen la possibilitat de presentar les seues propostes i, si aquestes estan dins del límit pressupostari, fer campanya per a la seua elecció. En el cas de ser la proposta més votada, l’Ajuntament ha de realitzar l’obra de forma obligada. S’ha acabat el fet de recórrer els despatxos municipals demanant les inversions que el barri necessita! Almenys per a les demandes de poc pressupost.

Aquest carrer, amb la intervenció es consolida com a ruta segura escolar

En el cas del carrer Murta, la proposta va ser presentada per l’Associació de Veïns de Benimaclet seguint les directrius de l’Estratègia Integral Participativa “Benimaclet és Futur”, redactada en la primavera de 2017 a partir dels tallers en els quals van participar la majoria de col·lectius del barri. La proposta se centra a convertir el carrer Murta, antic Camí de les Fonts, en el carrer major que el barri necessita, carrer que uneix la plaça amb l’horta, que és l’origen de Benimaclet, i amb el Cementeri Parroquial. A més, aquest carrer és el més utilitzat pels escolars dels col·legis Municipal i Pare Català i amb la intervenció es consolida com a “ruta segura escolar”.

El barri sap cap a on vol anar i ara té l’eina per a, pas a pas, any a any, anar construint aquest barri més humà, més amable i en harmonia amb l’Horta que l’envolta.

Arturo Sanz

L’Associació de Veïns i Veïnes de Benimaclet comunica
Reunions obertes de la Junta: tots els dijous a les 20:00h

Av. Valladolid 42

També pot interessar-te