Benimaclet balla tribal

BE dansa · desembre 2017

Benimaclet balla tribal
Dels Estats Units a La Pina Submarina

Pots contactar amb nosaltres en
Calle Salvador Almenar n. 3
697 84 61 53

facebook/La-Pina-Submarina
lapinasubmarina.com

Que és la dansa tribal?

La dansa tribal va sorgir als Estats Units a la fi dels anys 60 inspirada en danses i indumentària ètnica del folklore àrab, beduí, turc, zíngar, hindú i flamenc. Jamila Salimpour va ser la primera a crear un vocabulari de moviments, seguida de la seua alumna Masha Archer que va tractar d’eliminar l’estigma sexista de la dansa oriental i també desenvolupar aquesta dansa donant protagonisme al grup.

L’any 1987, Carolena Nericcio, alumna de Masha, funda Fat Chance Belly Dance, un estil més definit de dansa grupal que s’improvisa a través d’un sistema de senyals, passos i formacions, conegut com a ATS@: American Tribal Style.

Fat Chance es refereix a una broma de les ballarines que es negaven a ser vistes com a objecte sexual: fat chance you can have a private show (en la vida aconseguiràs que et faça un xou en privat). Avui dia, aquest estil està expandit per tot el món i es pot improvisar amb qualsevol ballarina que conega el format sense necessitat de pactar anteriorment.

És una dansa impactant amb vestuari recarregat i colorit amb complements ètnics afganesos, hindús, turcmans… una dansa que fomenta la complicitat, el respecte i la unitat del grup. Des de dins s’experimenta com un divertit joc on instantàniament encaixes els passos dins de la música mentre estàs alerta en la comunicació amb les companyes.

A la fi dels 90, Jill Parker crea el primer grup de tribal fusió, alleugereix el vestuari, comença a crear coreografies i a introduir nous moviments. Més tard, Rachel Brice balla els primers balls individuals de tribal fusió i fa popular la dansa tribal a tot el món pel seu gran rigor en la tècnica dels aïllaments i el control muscular. D’allí i fins avui s’han desenvolupat fusions amb danses i estètiques occidentals molt diverses, creant estils com urban fusion, dark, vintage, folk, gipsy, contemporani, etc. Avui dia, el tribal fusió és una dansa que segueix creixent i cada ballarina modela el seu propi estil segons la seua formació i les seues tendències.

Dansa tribal en Benimaclet

En el barri de Benimaclet pots aprendre aquesta dansa en La Pina Submarina, que ofereix un ampli ventall d’estils i horaris a preus assequibles, des de l’ATS@ al tribal fusió d’estil vintage, urbà, folk, entrenament tribal, tribal jam@, tallers mensuals de cabaret tribal, formació professional, entre altres, de la mà de Doriana Rossi, una de les veteranes de dansa tribal a València, amb més de 10 anys d’experiència en l’ensenyament d’aquesta dansa. Per a aprofundir en dansa urbana enguany comptem també amb les classes de popping i streetdance amb Angel Carretero.

La Pina Submarina ofereix haflas, actuacions, esdeveniments i festivals de dansa tribal, actualment organitza “Tribal Trip, teló obert”, una oportunitat per a les alumnes i professionals que vulguen actuar (obert a qui vulga). També porta a Mat Jacob, mítica ballarina canadenca de tribal fusió que impartirà tallers i ballarà en La Pina Submarina el 3 i 4 de febrer. Curiosos d’aquesta dansa, els dies dijous 14 i divendres 15 de desembre hi haurà classes obertes d’iniciació de tribal fusió i ATS@.

Equip La Pina Submarina

També pot interessar-te