El dret al descans i l’opció de l’oci responsable

La AVV comunica · novembre 2017

El dret al descans i l’opció de l’oci responsable
Article d’Antonio Pérez – AVV Benimaclet

L’Associació de Veïns i Veïnes de Benimaclet comunica
Reunions obertes de la Junta: tots els dijous a les 20:00h

Av. Valladolid 42

El dret al descans i l’opció de l’oci responsable

Al barri de Benimaclet portem patint molts anys el problema del mal anomenat “botelló”, des de sempre a la plaça de Benimaclet i carrers limítrofs. Ara s’hi ha afegit el descampat dels carrers Lliri Blau, Mistral, avinguda Valladolid, sense oblidar-nos de les festes rave que es realitzen en l’alqueria Serra.

L’Associació de Veïns i Veïnes de Benimaclet sempre ha estat implicada en presentar totes les denúncies corresponents a les autoritats municipals, reunions amb les regidories implicades, notes de premsa, infinites reunions en el nostre local, … També hem aportat tota classe d’idees perquè des del govern municipal les pogueren fer efectives per a pal·liar aquesta greu situació que pateixen especialment els veïns i veïnes afectats. En tots els Plens del Consell de les Juntes de Districte Municipals hem denunciat aquesta situació, com ho poden testificar els assistents a eixos plens. Tot açò està documentat en els nostres arxius i a la disposició dels nostres socis. En les reunions semestrals amb la Policia Local i la Nacional seguim denunciant l’escassa coordinació real que existeix entre ambdues i l’escàs nombre de sancions econòmiques i socials que s’imposen. No ens serveixen les estadístiques que ens ofereixen de tot açò.

Insistentment hem denunciat que, almenys, es complisquen les normes municipals vigents i afirmem que ni l’Ajuntament anterior ni l’actual s’han posat a la feina per a intentar pal·liar el problema, tan sols algunes mesures de tipus policial en algunes ocasions…

Sempre hem reivindicat que el problema del “botelló” en tota la ciutat, cada vegada més estès, té dues solucions: una per desgràcia de tipus policial a curt termini i una altra de tipus educatiu a llarg termini, aquesta última per desgràcia totalment abandonada. Pel que sembla les forces dels lobbies de l’oci nocturn tenen molt poder econòmic i les autoritats no s’atreveixen a enfrontar-se a ells.

No estem en contra d’un oci responsable, sempre hem mantingut que l’oci és una opció necessària però controlat i que el descans és un dret primordial i necessari.

Per les xarxes socials va aparèixer una convocatòria sense cap classe de signatura per a una concentració a la plaça de Benimaclet el dia 13 d’octubre, a la qual assistim, malgrat que creiem que totes les convocatòries han d’anar signades per les persones que les convoquen. En la concentració es van dirigir alguns insults cap a la nostra associació, per la qual cosa decidim retirar-nos la major part de la nostra associació.

Creiem que els problemes es resolen treballant conjuntament, no insultant injustament a aquelles associacions o persones que han demostrat que es preocupen pels problemes i que fa molts anys que realitzen una labor positiva per a millorar el nostre barri.

Benvinguts tots aquells que ara es mostren disposats a treballar pel barri, els estàvem esperant des de sempre, però amb  el respecte que mereixen totes les persones, ningú es pot arrogar la representativitat de tot un barri. La nostra associació seguirà el seu treball per a intentar aportar el seu gra d’arena en aquest tema i en tots els problemes que tenim en el nostre barri i recolzarem totes les iniciatives en el tema del “botelló”, sempre que es realitzen de forma dialogant i respectuosa, perquè tots els veïns i veïnes que pateixen aquest problema es mereixen tota la nostra solidaritat i suport.

Antonio Pérez Martínez
President de l’Associació de Veïns i Veïnes de Benimaclet

També pot interessar-te