Amanida d’abadejo i taronja fresca

BE cuina · estiu 2017

Amanida d’abadejo i taronja fresca 
Recepta de La Murta
  • Dificultat: Fàcil
  • Nombre de comensals: 4
  • Temps: 10 minutets si heu dessalat prèviament
    l’abadejo

La Murta. Vins i tapes
C/ Murta 14

Ingredients

– Cent grams d’abadejo salat tipus anglès

– Dues taronges (a ser possible Navel que és més dolça, però una València valdria també)

– Una ceba morada

– Un parell d’olives negres

– Unes poques tàperes (alcaparras, per si no et ve al cap què són)

– Unes fulles de menta

– Oli d’oliva

Ara que arriba l’estiu a ningú li abelleix posar-se a cuinar un plat calent ni un que siga molt complicat de fer. Si és fresquet i fàcil, millor! Aquesta tapeta la pots trobar per tota la mediterrània i, si bé és més tí­pica de la tardor, estic segur que t’encan­tarà la idea de fer-ne una a casa i quedar com un cuinetes!

Preparació

Primer que tot, esmicoles l’abadejo i el poses a dessalar a un bol amb aigua (idealment unes 12 hores). Una vegada feta aquesta prèvia, la cosa és rapidíssima. Peles les taronges llevant la part blanca perquè no amargue i les talles en cercles. Talles també la ceba en anelles i les oli­ves negres llevant-li el pinyol. Escorres l’abadejo i… ja està! Perquè quede bonic i els sabors queden compensats, posa la taronja primer i damunt la ceba tallada i l’abadejo. Decora amb les tàperes, les oli­ves i la menta i tira un raig d’oli generós.

Consell de crack

Val, has posat l’abadejo a l’aigua i tens 5 minuts per a currar-t’ho un poc. Què fas? Pots fer una vinagreta que accentue el contrast. A mi m’agrada la idea de jugar amb la menta i taronja, però també que­daria bé amb mel. En un got de batedora, poses la pell de la taronja, unes fulles de menta, 30 ml d’oli, 20 ml de vinagre (si és de sidra, quedarà millor), sal i pebre. Pega-li amb la batedora. Deixa-ho repo­sar a la nevera i a la nit ho poses per sobre. Quedarà súper bé!

Equip La Murta

També pot interessar-te