Centre de Salut II de Benimaclet

fent barri · maig 2017

Centre de Salut II de Benimaclet
Article de Paco Guardeño

L’Associació de Veïns i Veïnes de Benimaclet comunica
Reunions obertes de la Junta: tots els dijous a les 20:00h

Av. Valladolid 42

Quan l’any 2006 les veïnes i veïns del barri comencem a mobilitzar-nos i sol·licitar la construcció d’un nou centre de salut auxiliar a l’existent, mai no ens hauríem imaginat que onze anys després estaria encara sense funcionar.

Durant aquests anys hem vist passar diversos alts càrrecs per la Conselleria de Sanitat, però tots ells estaven, i estan, atacats pel virus de la burocràcia, de la inoperància, de la deixadesa, i el desinterès pels drets dels ciutadans. Després de molts anys de retard, les obres per fi es van adjudicar i van formalitzar la seua construcció el 31 d’octubre del 2014. L’anterior conseller de Sanitat, senyor Llombart, es va comprometre en un solemne acte públic en el qual estava present l’AVV de Benimaclet, a finalitzar-ne les obres i tindre’l en funcionament al novembre del 2015. Es va gronxar ben gronxat el senyor conseller. L’actual consellera, senyora Montón, no es va voler quedar enrere a l’hora de llançar promeses, i ens va assegurar que el tindria acabat al setembre del 2016. Han passat ja set mesos, i una vegada més, promesa incomplida. Però no s’acaba ací el viacrucis. En una nova reunió mantinguda fa escasses setmanes amb el director general de la Conselleria de Sanitat, Rafael Sotoca, se’ns va informar que un dels motius del retard eren uns problemes amb Iberdrola, així com certes deficiències en l’obra que podrien afectar a les persones amb dificultats de mobilitat. Tot i això, per no ser menys, ell també va apostar per la data de la seua obertura. Apunteu-la i ja veurem si a la tercera s’encerta: 18 de setembre de l’any en curs.

En tot cas no acaben ací els incompliments, ja que en les negociacions dutes a terme durant tots aquests mesos amb la Conselleria, es va arribar a l’acord que aquest centre de salut comptaria amb servei d’urgències i una, o un, treballadora social. Finalment no en tindrem cap d’aquests dos serveis, amb l’excusa ja habitual que “no hi ha diners”. Ara, en un gest de generositat sense precedents, ens han concedit que l’actual treballadora social que presta els seus serveis al centre de salut del carrer Guàrdia Civil se’n faça càrrec també del treball del nou centre.

Esperem expectants que arribe aquest màgic dia 18 de setembre i aquest equipament tan necessari per al barri siga una realitat. Hauran valgut la pena aquests onze anys ininterromputs de lluita.

Paco Guardeño – AVV de Benimaclet

També pot interessar-te