Terapia de choque

BE actua · abril 2017

Terapia de Choque Late Night Show… amb cartons
Entrevista per Alejandro Murcia

facebook / TerapiaDeChoque.LateNight
youtube / Terapia de Choque

Terapia de Choque
Tots els dilluns – 21.30h
Lloc: La Tapadera
C/ Salvador Almenar, 4

Què és Terapia de Choque?

A Un Late Night Show gravat en directe, fet amb els mínims mitjans possibles. Cada setmana fem un espectacle nou perquè es tracta d’un programa d’actualitat en el qual hi ha un monòleg, una secció d’actualitat, un convidat, una prova amb ell, i tot açò es renova cada setmana.

Qui formeu l’equip?

M Jo sóc Marcos Cuñado. Sóc DJ i en el programa m’ocupe de la música. Mai havia punxat música per a alguna cosa així, em sembla molt interessant.

L Sóc Laura Ojeda i m’encarregue, sobretot, del so, l’organització de les càmeres i l’edició de vídeos. Pense que en el món en el qual estem hui, o et mous o t’esclafen; els projectes i el treball no arriben sols. Crec que aquesta idea és la motivació principal que tinc a l’hora de fer açò.

AL Sóc Alvaro David Serrano i m’encarregue de la part tècnica referent a les càmeres. Dirigisc un poc la disposició, l’enquadrament i el referent a la qualitat de la imatge que gravem.

A Jo sóc Arnau Soler. Presente el show i escric els guions. Tenia un poc d’experiència en l’humor, ja que faig monòlegs des de fa 5 anys.

Com sorgeix la idea?

A És una bogeria que se’m va ocórrer quan les xiques de la Tapadera em van donar l’oportunitat de fer un show de comèdia en el local. S’estaven fent diversos micros oberts de monòlegs a València, així que se’m va ocórrer fer una cosa diferent, una espècie de programa d’actualitat a manera de Late Night. Li ho vaig comentar a Marcos i ens vam engegar amb el projecte.

Quines inquietuds hi ha darrere del show?

A Jo porte diversos anys fent monòlegs de comèdia i actualment és la base principal de la meua economia. Els còmics hem d’intentar explorar molts mitjans. La comèdia és molt àmplia, es poden fer moltes coses i, des del meu punt de vista, necessitava explorar un altre tipus de mitjans. A part crec que YouTube és una plataforma molt interessant per a exposar el treball i volia començar a pujar coses. Crec que els còmics de monòlegs estem en la merda perquè ningú ha tingut ganes de pujar coses a YouTube. Per açò els youtubers ho estan petant tot i els còmics estem en Terapia de Choque.

Què tracteu de transmetre al públic?

L Tenim la intenció de generar cultura, riure i que la gent vinga a passar-ho bé i a gaudir. Intentem que el públic s’involucre, que pense, reflexione i a més que riga. També tenen la possibilitat de participar-hi perquè açò no es perda. Insistisc, som uns xavals que no cobrem i que fem açò perquè volem.

Què reflecteix l’escenografia?

AL Volíem recordar a les persones que es pot fer molt amb molt poc i que el que realment es necessita són ganes de fer les coses.

Quin paper té l’humor?

M Sembla que amb l’humor tot entra més suau al parlar de qualsevol cosa. Parlem de coses polítiques, amb caràcter reivindicatiu en certs temes, i ho fem amb humor perquè si no, seria massa avorrit. L’humor és el pilar que estructura el que volem fer.

A Amb l’actualitat intentem comentar un poc, de manera humorística, les barbaritats que s’han fet durant la setmana en aquest país. Sembla que de barbaritats anem sobrats. Intentem que l’humor i la cultura que regalem tinga un esperit crític.

Entrevista i foto per Alejandro Murcia

També pot interessar-te