Panna cotta vegana

BE aprén · febrer 2015

Panna Cotta vegana de coco i granissat d’anet 
Recepta de El Carabasser
El Carabasser
C/Reverendo Rafael Tramoyeres 25

Aquesta recepta va sorgir per els suggeriments de la carta del Carabasser a causa de la demanda per part dels clients d’uns postres vegans i que poguera demanar un client amb alguna intolerància, com al gluten o la lactosa. Són uns postres molt senzills i alhora molt bons.

Ingredients:

Panna Cotta:

  • 1 litre de llet de coco
  • 150 gr de sucre
  • 8 gr de agar-agar en pols
  • Coco ratllat
  • Anís en pols

Granissat d’anet: 

  • 1 manoll d’Anet (eneldo)
  • 100 ml. d’aigua
  • 70 gr de sucre

Decoració:

  • 1 Pinya natural tallada en daus.

Procediment

Portar a ebullició la llet de coco i el sucre. Una vegada la tenim bullint rebaixar el foc i afegir el agar-agar en pols i remoure sense retirar del foc uns 5 minuts per a assegurar que es diluix bé el agar i no es queden grumolls, en cas de tenir algun grumoll passar la batedora i retirar del foc.

Abocar la mescla en un *tupper allargat on reposarà a la nevera almenys 2 hores.

Per al granissat necessitem blanquejar l’anet: açò és posar-ho en un cassó amb aigua bullint, deixar-ho uns segons i passar-ho a un altre recipient amb aigua gelada. Açò es fa per a fixar el color verd de l’herba i que no es quede amb un color apagat. Escórrer.

Barrejar l’Anet amb l’aigua i el sucre en el got de la batedora i triturar fins que es quede una mescla uniforme. Passar-ho a un altre recipient i congelar.

Muntatge:

Ajuntar el coco ratllat i l’anís en pols per a usar-ho com arrebossat. Tallar uns cubs de la Panna Cotta i passar-los per l’arrebossat. En el plat posar uns quadrats de pinya,  posar la Panna Cotta damunt i raspar amb ajuda d’una forqueta una poc del granissat d’Anet. El postre està llest.

Encara que semble rar els sabors combinen de meravella, no dubteu en fer-ho a les vostres cases i sinó veniu al Carabasser a provar-ho.

L’únic ingredient més complex de trobar és el Agar-Agar, és una alga amb alt poder gelificante i la podeu trobar en la nostra tenda La Carabasseta en diversos formats.

Esperem que us agrade. Bon profit a tots.

També pot interessar-te