Posseir la tecnologia

BE aprén · setembre 2016

Posseir la tecnologia
Empoderament ciutadà

La Cova de Benimaclet
C/ Francisco Martinez 2b
lacovadebenimaclet@gmail.com
facebook / lacuevadebenimaclet
twitter / @XLaCovaX

Com a veïns menyspreem la nostra capacitat de tenir un impacte positiu sobre les vides de la gent amb la qual convivim. Una sensació molt semblant sentim la majoria de col·lectius que treballem per uns objectius i acabem pensant en petit. No per por al fracàs, sinó per una qüestió de límits de forces, recursos I habilitats.

És sorprenent com tot això canvia i agafa una nova perspectiva tan sols amb un detall que resulta fonamental: treballar en comunitat.

Des de col.lectius de Benimaclet com La Cova, HackerSpace València, Laboratori de Fabricació, Escuela Meme i Devscola així ho hem entès i creguem que es l’única manera de recuperar un bé que com a barri ja no posseïm: la tecnologia.

Cada dia utilitzem Internet, consumim electricitat a les nostres cases, estem envoltats d’aparells tecnològics com telèfons mòbils, ordinadors, microones i tantes coses que podríem anomenar. Aquestes tecnologies fan les nostres vides més còmodes però deuríem preguntar-nos: De veritat les entenem? Som capaços de repensar-les i adaptar-les al nostre entorn? I de millorar-les? Son accessibles per a tot el món?

Entenem que el barri es una comunitat de persones, institucions, negocis i col·lectius que vol treballar en qualsevol projecte que defensa el bé comú. Per aquesta raó volem ajuntar les nostres forces i sumar els màxims actors possibles per començar a pensar la tecnologia com un servei públic, obert, participatiu, igualitari i cooperatiu, dedicat a les persones des del coneixement de les seves necessitats.

Des d’aquest esperit, i entenent que la tecnologia també funciona com una eina per al desenvolupament social, hem dissenyat les primeres accions que començaran a partir d’aquest setembre al barri de Benimaclet.

NanoGeneració d’Energia

Aquest és un projecte educatiu al voltant de la generació d’energia. El propòsit és el d’acostar tant als pares veïns de Benimaclet com als seus fills la capacitat de generació d’energia que tenim al nostre abast així com el poder que hi ha darrere del compartiment de coneixement amb la resta del veïnat.

A través de l’enteniment de les tecnologies i el disseny de solucions innovadores els veïns seran capaços de produir la seua pròpia energia i compartir amb els demés les seues invencions.

Wifi-maclet:

Anirem convertint zones de Benimaclet en espais amb accés lliure a internet. A través d’una xarxa de nodes i supernodes anirem arribant a les places i carrers més concorreguts aconseguint una xarxa pròpia al barri.

Volem la Plaça de Benimaclet amb accés lliure a internet coincidint amb el festival Benimaclet Confusion.

Repair Café:

Un cop al mes un bar de Benimaclet es convertirà en un petit taller electrònic. Els veïns interessats podran acostar-se a reparar els seus aparells espatllats. Les eines necessàries per fer-ho estaran disponibles, així com gent que els guiarà en la autoreparació.

Com ja hem comentat, tots els projectes són oberts a qualsevol tipus de col·laboració. Així que si estàs interessat en participar o aportar de qualsevol manera pots acudir a les pròximes assemblees.

També pot interessar-te