Les càmeres són per a l’estiu

BE aprén · estiu 2016

La Fotoescuela
Les càmeres són per a l’estiu

lafotoescuela.com
facebook / lafotoescuela

Inscripcions
info@lafotoescuela.com
635 160 019

Les càmeres són per a l’estiu

Bé, dit així no és cert. Perquè una càmera no entén d’èpoques de l’any i sempre està al seu lloc, en la prestatgeria, inclús en l’armari, predisposada a què l’agafes, li lleves la pols i comences a observar allò que et rodeja a través del seu visor. Però tu, encara que t’encanta la fotografia i vas comprar la càmera rèflex amb gran il·lusió, entre el treball, la universitat, les tasques quotidianes o l’atenció dels teus fills, no has tingut l’ànim  de llevar-li la tapa a l’objectiu, eixir al carrer i començar a gaudir. Bé, llavors, dit així, per a tu sí que és cert. Perquè a l’estiu els dies són més llargs i el nostre millor amic, el Sol, no ens diu adéu a les 5 com en desembre sinó molt més tard. Perquè probablement tindràs més temps lliure i amb sort podràs gaudir d’unes vacances. Perquè quan fer fotos es converteix en un joc, en un estimulant repte, els problemes i les preocupacions acumulades comencen a esfumar-se. Però, sobretot, perquè apropar-se a la fotografia és apropar-se a la vida, és explorar el que hi ha dins d’un mateix.

Amb aquest esperit ens agradaria presentar-te l’oferta de cursos i tallers que des de La Fotoescuela hem preparat amb molta cura per a la nostra Escola d’Estiu.

  • Taller d’Il·luminació amb  Banzai Foto

Cap de setmana del 8 i 9 de juliol
12 hores lectives – 150€

Aquest taller està dirigit a totes aquelles persones que vulguen aprofundir en el coneixement i control de la il·luminació amb l’equip de Banzai Foto. De la mà dels seus dos components ens endinsarem en el fascinant univers de la llum per a comprendre millor el seu comportament i traure-li el màxim partit en qualsevol situació. Aprendrem a combinar una bona preparació prèvia de les sessions amb el difícil art de la improvisació, treballarem amb diferents tipus i esquemes de llum per a saber com expressar amb les nostres imatges eixes idees que tenim al cap.

Professors Natxo M. Hermoso i Arnau Ledesma (Banzai Foto). Dos fotògrafs arriscats, descarats i exigents a parts iguals.

  • Curs d’Iniciació a la Fotografia

Opció 1 Del 4 al 7 de juliol  18-20:30h
Opció 2 De l’11 al 14 de juliol 11-13:30h
10 hores lectives – 120€

Per a totes aquelles persones que vulguen aprendre fotografia des del principi. Partint de l’ensenyament de la seua tècnica i el maneig de la càmera avançarem cap als principis bàsics del llenguatge fotogràfic com a forma d’expressió personal.

Professor Jorge Alamar. Una persona convençuda que tothom té alguna cosa interessant a contar amb fotografies. El seu treball: ajudar a descobrir què i com.

  • Taller d’Iniciació al Multimèdia Fotogràfic

Cap de setmana del 2 i 3 de juliol
13 hores lectives – 130€

Aquest taller està dirigit a fotògrafs professionals o amateurs interessats a combinar les seues fotografies amb vídeos, sons, música, textos i altres tipus de llenguatges amb l’objectiu de crear audiovisuals per a contar tot tipus d’històries, des de documentals o clips publicitaris fins a experiències emocionals. Aprendrem a veure, pensar i treballar amb un nou llenguatge 3.0.

Professor David Linuesa (Áqaba Media). Un luxe per a València, un dels pocs experts en la matèria, en l’àmbit nacional i internacional.

  • Ciclo de Hª de la Fotografía: Píxeles, tinta y plata

3 sesiones. Imparte: Jorge Alamar. 
Contribución Voluntaria

Sesión 1: 11 de julio de 18:00h a 21:00
Maestros y alumnos, un eje fundamental: Alfred Stieglitz, Paul Strand, Walker Evans, Robert Frank y Ralph Gibson

Sesión 2: 13 de julio de 18:00h a 21:00
La línea de fuerza del MOMA: Newhall, Steichen, Szarkowski, Galassi y Bajac

Sesión 3: 15 de julio de 18:00h a 21:00
Una visión del tiempo a través de la Fotografía: de Niépce a Paul Graham

  • Fotoescuela KIDS

Del 4 al 8 de julio. De 9:00h a 14:00. 
8-12 años.  Imparte: Miriam Ortuño
Precio: 100€

Nos encontramos ante un mundo cada vez más repleto de imágenes procedentes de la llamada hiperrealidad: publicidad, medios de comunicación, redes sociales, etc. Esta proliferación pone de manifiesto la necesidad de que los niños adquieran las herramientas necesarias para desarrollar una actitud crítica que les permita descifrar y analizar el contenido de las imágenes que reciben diariamente.

En nuestros talleres de cine y fotografía los niños dejan de ser exclusivamente recep­tores para convertirse en emisores de mensajes. Queremos promover su faceta creadora, lograr que aprendan a través de la experimentación en primera persona y la realización de proyectos en equipo.

Este verano tus hijos podrán vivir una semana repleta de diversión en la que aprenderán cine y fotografía mientras desarrollan su lado más artístico. Haremos salidas fotográficas por el barrio de Benimaclet, participaremos en el rodaje de un corto y mucho más.

Jorge Alamar
foto: Raquel Moreno

També pot interessar-te