Fent economia social, fent cooperativisme

BE aprén · maig 2016

barricoop.org
twitter / @BarriCooperatiu
facebook / Benimaclet.BarriCooperatiu

Incripcions
larepartidora@larepartidora.org
963 61 27 66

Curs gratuït
20 places disponibles

Fent economia social, fent cooperativa
17, 18, 25, 26 de maig i 1 de juny
18-20:30h

Aquest mes de maig tindrà lloc el curs de formació “Fent economia social, fent cooperativa”, en el marc del projecte Barri Cooperatiu, impulsat per La Repartidora amb el finançament de Caixa Popular i FEVECTA, i la col·laboració de IUDESCOOP i REAS PV.

Un dels principals objectius de Barri Cooperatiu, a més de la difusió i visibilització de l’economia social i cooperativa, és el de la promoció d’iniciatives socioeconòmiques d’autoocupació i de compromís social, a través d’accions de formació, acompanyament i assessorament.

Així, després d’haver dedicat el mes d’abril a la realització de les Jornades d’economia social i cooperativa, per on han passat més de vint entitats a explicar les seues iniciatives, visions i experiències al voltant d’una economia alternativa, i després de posar en marxa les Rutes Cooperatives, amb les que es pretén explicar el patrimoni i l’aportació de l’economia cooperativista a la història i l’actualitat del barri de Benimaclet, el mes de maig serà dedicat a la formació en economia social i cooperativisme, dirigida especialment a persones amb iniciativa i necessitat d’impulsar projectes d’emprenedoria social cooperativa.

El curs “Fent economia social, fent cooperativa” és un curs que té l’objectiu de facilitar eines, coneixements i recursos per a posar en marxa un projecte d’empresa cooperativa, des de l’òptica de l’economia social i solidària.

Consta de cinc sessions, amb les quals s’aborden des d’aspectes de caràcter més general i teòric al voltant de l’economia social i del cooperativisme (quins valors i principis promouen, quina és la seua història, quina la situació actual, etc.), passant pel procés de constitució i forma de gestió d’una empresa cooperativa de treball, fins a les fórmules de finançament cooperatiu, ètic i solidari, inclús una sessió destinada a les competències i habilitats necessàries per a posar en marxa un projecte d’emprenedoria social cooperativa.

Les persones que dirigiran les sessions formatives tenen ampla experiència en formació i assessorament d’entitats de l’economia social. Membres de FEVECTA, Caixa Popular, Xarxa Enclau, FIARE, Coop57, La Ciutat Invisible, Labcoop i La Repartidora, impartiran la docència dels mòduls formatius, donant un caràcter integral al curs, tractant d’aportar tots els elements necessaris per a atendre les necessitats de les persones amb inquietuds per a posar en marxa projectes d’emprenedoria social cooperativa.

Amb aquest curs també pretenem establir vies de col·laboració tant entre les entitats que participen en la docència, per tal de compartir futures edicions del curs o coordinar iniciatives que acompanyen processos de construcció de barris més cooperatius des de l’economia social, com entre les persones emprenedores que participen en el curs, i que entenem probable que necessiten establir xarxes de col·laboració així com mantenir canals de comunicació entre projectes per tal de fer forta l’economia social als nostres barris.

Equip Barri Cooperatiu

També pot interessar-te