Totò. Festival de Cine Itinerante

fent ciutat · maig 2016

totofestival.com
facebook / Totò. Festival de Cine Itinerante


Totò. Festival de Cine Itinerante
Desdejuni compartit, tallers de cinema, taula rodona i projeccions
Diumenge 22 – 10 a 20h

Col·legi Ntra. Sra. de los Desamparados
C/ Alta del Mar (passeig) de Natzaret

La primera edició de Totò. Festival de Cine Itinerante tindrà lloc el dia 22 de maig en el carrer Alta de Mar (passeig) de Natzaret, concretament en el pati del col·legi Ntra Sra. de los Desamparados. El festival, seleccionat en la convocatòria Emergents de la Universitat de València, va dirigit a un públic familiar i a tot aquell interessat en el cinema com a eina educativa i artística.

L’esdeveniment durarà tot el dia: començarà a les deu amb un desdejuni compartit, continuarà amb tallers de cinema gratuïts, conduïts per professionals de l’educació artística (Luminaria, Nautilus, etc.) en els quals els xiquets assistents podran participar (taller de remakes, cinema negre, animació i precinema). A la vesprada hi haurà una taula rodona amb persones que estan treballant per tal d’inserir el cinema a les escoles de la nostra ciutat. Per últim, la mostra de curtmetratges: es projectarà l’audiovisual “La planta despetrificadora” realitzat pels xiquets i xiquetes de Natzaret durant aquests mesos, així com uns altres curts de ficció, documental o animació que hagen estat duts a terme per xiquets i joves de nacionalitats diverses.

Totò. Festival de Cine Itinerante tracta de generar una experiència conjunta basada en la col·laboració de persones i col·lectius amb l’objectiu de gravar un curtmetratge en què el barri, la seua vida quotidiana i els seus habitants es convertiran en protagonistes. En aquesta primera edició agraïm enormement la col·laboració de l’Associació de Veïns de Natzaret, dels col·legis de Natzaret i la Punta i de l’Associació El Arca. El festival és de caràcter itinerant, ja que és important que uns altres barris més desconeguts de València tinguen una major visibilitat i siguen vists com a llocs amb un gran potencial per a plantejar activitats i esdeveniments culturals d’interés per a la resta de la ciutadania. És per això que el festival pot ser una excusa excel·lent per tal de conéixer i passejar per Natzaret, un dels barris menys coneguts però més autèntics de la ciutat.

També pot interessar-te