BeCURT

BE de cine · març 2015

BeCURT 
Festival de curtmetratges de Benimaclet
facebook.com/becurtfest

Text per: Lola Gallent
Foto: Carla Soriano

Per si de cas el barri no comptava amb prou activitats culturals, el festival BeCURT ha arribat per a fer de Benimaclet un barri del més cinematogràfic.

Després de la setena edició del festival ACURT, l’any 2013, l’equip que el gestionava des de l´Asociación Cultural Amigos de lo Rarito (ACAR) va sofrir una sèrie de canvis, donant lloc a l’actual equip, que des de fa uns mesos va maquinant aquesta nova versió del festival.                                               

BeCURT és un festival de caràcter independent i té com a objectiu la difusió de les produccions audiovisuals que contribueixen al desenvolupament i l’enriquiment del llenguatge cinematogràfic en tots els seus nivells.

En què consisteix el festival?

Tots els curtmetratges rebuts seran valorats en primera instància per un jurat heterogeni, representatiu en la mesura que siga possible de tots els col·lectius de persones que formen part del barri: els mateixos veïns de Benimaclet seran els encarregats, per mitjà dels grups de visionat, de decidir quines peces seran les finalistes i formaran part de les projeccions del festival.

D’aquesta manera, qualsevol persona interessada pot participar o formar el seu propi grup de visionat. En la web del festival (www.becurt.org) trobaràs un apartat on inscriure’t a un grup o constituir u. Aquests grups començaran a funcionar unes setmanes després de finalitzar el període d’inscripció de curtmetratges (inscripció ja tancada des del passat 28 de febrer).

Eixos curtmetratges finalistes seran projectats en alguns comerços del barri en diferents sessions. Els guanyadors també seran projectats ‘en pantalla gran’ en el cine d’estiu, que té lloc en la plaça del barri durant el mes de juliol.  

L’objectiu final del festival té com a objecte la difusió i gaudi de les arts audiovisuals dins d’un ambient quotidià, en establiments i comerços de Benimaclet. És un festival del barri i per al barri i no persegueix (ni maneja) fins econòmics.  

La cadira, protagonista en BeCURT

Els que alguna vegada han acudit a les projeccions del cine d’estiu del barri saben que agafar la cadira (i l’entrepà) és fonamental. L’equip de BeCURT està buscant la cadira més cinematogràfica, la més estiuenca, la més ‘benimacletera’, la que portaràs a les projeccions. És per això que han llançat una campanya amb el hashtag #becurt perquè pugues compartir una fotografia de la teua cadira a la nostra pàgina de Facebook. Les millors imatges seran exposades durant el festival, en el mes de juliol.

També pot interessar-te