II Festes Populars de Benimaclet

fent barri · setembre 2016

II Festes Populars de Benimaclet
Iniciativa autogestionada veïnal
9-18 de setembre

festespopularsbenimaclet.wordpress.com
facebook / FestesPopularsBenimaclet
festespopularsbenimaclet@gmail.com

Vine i participa!

Programació

 II Festes Populars de Benimaclet 2016 [9-18 de setembre]

Un any més comencen les Festes Populars a Benimaclet. Unes festes feministes, populars i autogestionades. Promovent la cultura popular, la llengua valenciana i la defensa del territori. Totes les activitats són gratuïtes i per a tots els públics. Vine, participa i gaudeix del nostre barri que també és el vostre!!

***Per a inscriure’s a les activitats que ho requereixen podeu enviar un e-mail a festespopularsbenimaclet@gmail.com o apuntar-vos en el restaurant Al-Paladar (Jaume Esteve Cubells. 5).

 • DIVENDRES 9 setembre
  – 19:00 TALLER DE FANALETS | Lloc: Plaça 13 Roses
  – 21:00 – 22:00 SOPAR DE PA I PORTA | Lloc: Plaça 13 Roses
  – 23:00 – 24:00 PASSEJADA PER L’HORTA I CANTS DE BATRE EN FEMENÍ | Lloc: Eixida des de la Plaça 13 Roses
 • DISSABTE 10 de setembre
  – 10:30 GIMCANA FOTOGRÀFICA HISTÒRICA amb proves vinculades al traçat de les sèquies i braços hídrics del barri. | Lloc: Eixida des de Plaça de Benimaclet
  – 17:00 TALLER DE PILOTA | Lloc: Plaça de Benimaclet
  – 21:00 – 24:00 SOPAR CUINA TRADICIONAL + Major Sons DJ | Lloc: C/ Baró de Sant Petrillo (davant del Centre Social Terra)
  *Cal inscripció
 • DIUMENGE 11 de setembre
  – 10:30 ESMORZAR POPULAR + CAMPIONAT DE TRUC | Lloc: Placeta del Centre de Salut
  *Cal inscripció
  – 17:30 – 21:00 CAPOEIRA (Taller + Roda) | Lloc: Canxes C/ Vicent Zaragozà
  – 21:00 CAPOEIRA (Cinema a la fresca) | Lloc: Parc C/ de la Guardia Civil (darrere de les pistes)
 • DIVENDRES 16 setembre
  – 18:00 TALLER DE MUIXARANGA (a càrrec de la Jove Muixaranga de Benimaclet) | Lloc: Pistes C/ Vicent Zaragozà
  – 19:00 – 21:00 CERCAVILA (amb Estrella Roja i Gegants de Benimaclet) | Lloc: Eixida des de Plaça 13 Roses
  – 21:00 JAM SESSION DE DONES (a càrrec de Fusa Activa https://www.facebook.com/events/233939667000382/) | Lloc: Plaça 13 Roses
  *Cal inscripció
 • DISSABTE 17 setembre
  – 10:30 II MUNDIALET REVINDICATIU DE BENIMACLET | Lloc: Pistes C/ Vicent Zaragozà
  *Cal inscripció
  – 12:00 JOCS D’AIGUA | Lloc: Parc C/ de la Guardia Civil
  (darrere de les pistes)
  – 14:00 PAELLA VEGANA (a la voluntat) | Lloc: Parc C/ de la Guardia Civil
  (darrere de les pistes)
  *Cal inscripció
  – 16:00 – 21:00 CONCERTS | Lloc: Parc C/ de la Guardia Civil
  (darrere de les pistes)
  · Deliri
  · Traficants de Sucre
  · Tirant Lo Rock
  · Antitesi x Gibigi & DJ NVDIE
 • DIUMENGE 18 setembre
  – 19:00 POESIA EN FEMENÍ + MURAL FEMINISTA | Lloc: Plaça de 13 Roses
  – 20:30 MONÒLEGS DE LA VAGINA | Lloc: Plaça de 13 Roses
Presentació

Per segon any consecutiu, les Festes Populars de Benimaclet continuen el seu camí com a iniciativa autogestionada d’un grup de veïns i veïnes d’aquest poble que cerquem fer un pas més enllà respecte a les festivitats habituals. En clau de suma, i amb tarannà cooperatiu,  enguany plantegem dos caps de setmana de trobada de gent autòctona i al·lòctona, on fem valdre els costums, les tradicions i les activitats que entenem que ens defineixen com a poble i que cal potenciar.

Així doncs, el que es pretén ací és crear, durant el segon i tercer cap de setmana de setembre, unes festes crítiques amb el que és existent que, a més, proposen alternatives participatives, populars, d’arrel cultural i tradicional, on tinguen cabuda diverses activitats de tot tipus i per a tot tipus de gent.

El projecte continua duent-se a terme mitjançant una assemblea oberta i participativa on tothom pot acudir i dir la seua. La idea que es persegueix és la d’organitzar unes celebracions pròximes, autogestionades, ambicioses quant al contingut, que ens permeten crear altres maneres de viure el carrer, de gestionar l’oci i de relacionar-nos. Amb la mateixa dèria de l’any passat, continuem partint d’uns principis clars i consensuats a l’assemblea: autonomia, horitzontalitat, participació directa, presa de l’espai públic, defensa de la llengua i cultura pròpies, antifeixisme, antisexisme, total inclusió, intergeneracionalitat i cooperació.

Un dels punts transversals a totes les activitats és la importància de l’espai on aquestes es desenvoluparan. El que pretenem ací és fer una recuperació i un ús actiu de l’espai públic en tots els sentits, entés com una part essencial en el desenvolupament de la vida al poble, entés com a nostre, com a espai a valorar i a preservar. Seguim pensant allò que diuen que «la llibertat no es demana, es pren», car hem observat com d’uns anys ençà les institucions han fet seues places i carrers amb tot un entramat de traves burocràtiques i, el tan esperat canvi, sols ha aportat pinzellades superficials, més d’una multa i avisos de desallotjament.

Quant a les activitats que es volen dur a terme, també en trobarem moltes i molt variades. Unes se centren en el que és més cultural i tradicional, com una ruta pels horts de Benimaclet amb fanalets, muixerangues o pilota valenciana al carrer; d’altres abracen la part esportiva, com un mundialet reivindicatiu; també n’hi ha que toquen diverses expressions artístiques, com els murals, la poesia, la cançó o la pintura. A més a més, hi haurà jocs per als més menuts, una gimcana per redescobrir les antigues séquies soterrades per l’asfalt, sopars amb receptes tradicionals, esmorzars populars amb partides de truc i molt més.

Per acabar, només ens resta convidar tot el món a participar en les segones Festes Populars de Benimaclet, al carrer, per viure el poble i per trobar-nos, lluny de qualsevol lògica autoritària o monetaritzada, com a veïnat actiu i en resistència.

Assemblea Festes Populars de Benimaclet

També pot interessar-te