Reivindicant la construcció de la Casa de la Cultura

BE fent barri · juny 2017

Reivindicant la construcció de la Casa de la Cultura
Article de Paco Guardeño

L’Associació de Veïns i Veïnes de Benimaclet comunica
Reunions obertes de la Junta: tots els dijous a les 20:00h

Av. Valladolid 42

Corria l’any 2003, en concret el 25 de febrer, quan l’AVV es va reunir amb la direcció del CIM (en aquells moments el seu director n’era Carlos Pertegaz) a fi d’analitzar la falta d’equipaments culturals per donar cabuda a les activitats del nombrós teixit social del barri.

Poques setmanes després d’aquella reunió, 23 entitats socials, culturals i esportives de Benimaclet formàrem La Plataforma per un Centre Cívic Cultural, la qual es va donar a conéixer al barri amb el següent manifest:

“El barri de Benimaclet, amb vora 30.000 habitants, compta amb un gran nombre d’entitats de tota mena. Tot i això, no disposa d’una Casa de la Cultura on totes aquestes entitats, més les que hi puguen sorgir en un futur, tinguen un lloc comú per tal de reunir-se i dur a terme les seues activitats en unes condicions adequades. No demanem res d’extraordinari. Hi ha pobles molt més menuts que compten amb aquest equipament que nosaltres reclamem.”

Dos anys després, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament, amb el suport de la resta de grups municipals, aprovava reservar a aquest fi la parcel·la de 2.883 metres quadrats, grafiada com a Sòl Públic i situada entre els carrers Lliri Blau i Mestre Buenaventura Pascual (a escassos 200 metres del nucli històric de Benimaclet). Va ser tot un èxit i un triomf de les 23 entitats de la Plataforma aconseguir aquesta reserva de sòl. No obstant això, la inacció del govern municipal del PP que durant aquest temps no ha portat a terme aquest equipament, va deslluir aquell èxit assolit.

Dotze anys després, l’AVV de Benimaclet entén que la construcció d’aquest Centre Cultural no pot continuar demorant-se. El creixent teixit social i cultural del barri s’ho mereix.

Una Casa de Cultura que, tal com va acordar la Plataforma, tinga les dimensions necessàries per a acollir actuacions teatrals, musicals, cinema, zona d’assajos, exposicions, jocs i, per descomptat, un lloc on tinga cabuda la pluralitat social i cultural existent a Benimaclet, en aquelles dates… i ara.

Paco Guardeño – Portaveu AVV de Benimaclet

També pot interessar-te