Cases niu, mares i pares de dia

BE xicotet · juny 2017

Cases niu, mares i pares de dia
Per a cuidar el desenvolupament dels nostres xiquets i xiquetes des dels primers anys

Semillitas Benimaclet

Inscripcions obertes curs 2017/2018
608 955 385
facebook / semillitasdebenimaclet
semillitasdebenimaclet@gmail.com

La mateixa llar en companyia dels seus pares és el millor lloc per a tot ésser humà durant els seus primers anys. Època en la qual es constitueixen les bases fonamentals de la nostra forma de relacionar-nos amb els altres i el món que ens envolta.

Quan açò no és possible per diverses realitats familiars o laborals, triar com opció una casa niu per l’acompanyament dels nostres fills/es, amb el suport de figures de referència maternal (professionals de l’educació, psicologia i/o pedagogia) que obrin la seua pròpia llar a un màxim de 4 menors de 3 anys, pot permetre’ns començar a teixir una forma de criança on les singulars necessitats evolutives dels nostres fills/es tinguen lloc i estiguen ateses. És de vital importància un període d’adaptació, perquè el xiquet/a puga familiaritzar-se amb la llar, amb la mare i/o pare de dia i sentir el suport i l’acompanyament dels seus pares en aquesta transició.

La mare i/o el pare de dia assumeixen un compromís de presència accessible, disponible i sensible facilitat pel grup reduït de xiquets/es que atenen. No s’estableix un currículum pedagògic predeterminat, ja que és l’espontaneïtat dels desitjos de cadascú a cada moment el que el porta a realitzar les activitats necessàries per a créixer i aprendre de cadascuna de les seues experiències, sent el joc lliure l’activitat més important que els xiquets/es necessiten realitzar per a aprendre de si mateixos i del seu entorn.

Semillitas de Benimaclet, per la nostra formació com psicòlegs i psicoterapeutes Gestalt ens centrem en l’atenció a la relació i desenvolupament espontani en aquests primers anys. És essencial que ens coneguen i conéixer la família, per això concertem una primera entrevista. També per atendre dubtes i nodrir-nos de tota la informació que considerem necessària per a poder acollir al xiquet o xiqueta a la nostra llar i cuidar de les necessitats emocionals, cognitives i socials que vagen sorgint en el seu procés de creixement.

Estem convençuts que en sembrar confiança i seguretat als nostres infants i oferir-los el millor de nosaltres, els estem acompanyant en el descobriment de tota la bellesa que hi ha en cadascú/una.

Rocío Crespo i Paco Giner

També pot interessar-te