El Benimaclet que volem

fent barri · maig 2017

El Benimaclet que volem
III Trobada veïnal de Benimaclet

Dissabte 27 de maig
10:30 a 13:30 |  Associació de Veïns i Veïnes de Benimaclet (Av. Valladolid 42)

A finals de l’any 2016 diverses persones a títol individual comencem a moure una convocatòria per tal d’impulsar un espai de trobada veïnal amb vocació de permanència, si més no, de regularitat al barri. Un espai de trobada que puga respondre a les necessitats i les potencialitats de Benimaclet i del seu dens i heterogeni teixit social.

La proposta, sense ànim d’entorpir altres iniciatives en marxa ni de substituir cap espai, naixia per manifestar la necessitat inaplaçable i urgent de dissenyar col•lectivament quin model de barri volem, amb l’objectiu de trobar punts de trobada i propostes compartides, que ens ajuden a la transformació del barri en clau cooperativa i solidaria. Fins el moment, fenòmens com la situació de l’habitatge i l’urbanisme, l’oci nocturn, la cultura, el comerç de proximitat, els serveis públics, la participació veïnal, les iniciatives socials transformadores, la necessitat d’un major diàleg i coordinació entre entitats socials… són alguns dels temes que hem anat plantejant.

D’aquesta manera, la proposta parteix de constatar la necessitat d’un espai veïnal de diàleg i col•laboració, de debat i discussió, que transcendisca els àmbits de cada entitat social del barri i que no es veja condicionada pels terminis i els ritmes dels processos de participació i altres projectes promoguts per les administracions públiques.

A més, creiem que, de forma complementària i paral•lela a les iniciatives, dinàmiques i processos promoguts per les diverses entitats i moviments socials, necessitem un espai de treball compartit, cooperatiu, sosegat, de llarg recorregut, que servisca per potenciar i cohesionar el treball per Benimaclet que fem en el dia a dia des de diversos espais.

En quant als plantejaments i la dinàmica de treball, hem celebrat dos trobades veïnals fins el moment. A la primera, on participaren unes 30 persones, varem realitzar un taller de reflexió al voltant del Benimaclet que volem, assenyalant potencialitats i necessitats del barri, així com propostes de futur a desenvolupar. Aquestes propostes, com es pot vore en document adjunt, es divideixen en 5 apartats: Urbanisme i habitatge, Economia i comerç local, Teixit associatiu i convivència, cures, i cultura.

En una segona trobada, amb una menor participació, les persones assistents varem estar debatent al voltant de no crear estructures que impliquen duplicar esforços i que resulten poc productives. Per això, es va fer l’èmfasi en coordinar iniciatives, treballar sobre objectius i temes concrets, així com aprofitar i reforçar el treball de cada entitat del barri.

Amb aquest escrit convoquem una tercera trobada, en la qual proposem un doble objectiu:

1) treballar el document de propostes per al Benimaclet que volem

2) decidir de quina manera posem en marxa dinàmiques de treball per desenvolupar les propostes.

En eixe sentit, aquesta iniciativa pretén servir per a sumar projectes i propostes, reforçar la tasca del teixit social, coordinar iniciatives, compartir treballs, promoure debats, consensos i resolució de conflictes.
És per aquesta raó que, des de diferents entitats i col•lectius, així com des de persones a títol individual, hem anat treballant en la propera convocatòria de la trobada veïnal, que serà el dissabte 27 de maig de 10:30 a 13:30 hores a la seu de l’Associació de Veïns i Veïnes de Benimaclet, a l’Avinguda Valladolid, 42.

Grup Promotor de l’Espai de Trobada Veïnal de Benimaclet.

També pot interessar-te