Benimaclet t’Estime 2017

BE fent barri · maig 2017

Benimaclet t’Estime 2017
Fira d’Entitats 2017 + VIII Fira de la Música

trobada2010.blogspot.com.es
facebook / benimacletviu

Dissabte 27 de maig – 17:30h
Plaça de Benimaclet

Programa

  • 17:30 Cercavila
  • 18:00 Pregó del Benimaclet t’Estime
  • 18:15 Fira d’Entitats 2017
  • 21:00 Sopar de Germanor
  • 21:30 VIII Fira de la Música

Benimaclet t’Estime és la trobada d’associacions, entitats i col·lectius organitzada per Benimaclet Viu per fer visible el potencial social i cultural del barri, més altres convidats d’especial relleu en el marc de la integració social, la formació i la cultura, per difondre les activitats de cadascú i per elaborar estratègies coordinades que encaixen en els trets fonamentals del manifest fundacional de Benimaclet Viu: ser una coordinadora d’impuls i defensa de la cultura i la llengua pròpies, de la preservació i millora de l’entorn natural, de la dignitat d’un barri des d’una perspectiva de qualitat ciutadana, modernitat, sostenibilitat i consciència ecològica i dels espais de democràcia i convivència participatives. Benimaclet Viu està oberta a tota la ciutadania d’un Benimaclet entès com a lloc d’encontre i de diàleg, ric en la diversitat i la unitat, i capaç de donar forma a projectes col·lectius de millora cultural i social. Benimaclet t’Estime es divideix en dues parts consecutives: la Fira d’Entitats com a part expositiva i divulgadora d’accions, reivindicacions, moviments i activitats, i la Fira de la Música com a part de difusió cultural per posar en valor la música com a vehicle educatiu, ferramenta de cohesió social i vincle d’integració.

 

Benimaclet t’Estime és una activitat completament oberta tant en assistència com en participació. Al voltant de 500 persones van intervenir directament l’any passat, més un nombre difícil de precisar de gent de pas. El nombre d’entitats, associacions i col·lectius que van participar en l’any 2016 va ser de 24, més un total de 29 músics. Pollos Planes, Caixa Popular i l’Ajuntament de València, Junta Municipal d’Exposició, també col·laboraren. Benimaclet t’Estime impulsa la cultura i la convivència de manera transversal i cooperativa acollint agrupacions que despleguen les seues activitats en tots els camps: educació, formació, relacions veïnals, ecologia i medi ambient, igualitarisme, protecció de col·lectius desafavorits, integració social, democràcia participativa, iniciatives creadores i convivència ciutadana. La música, exclusivament en valencià, actua com a ciment de cohesió col·lectiva i element d’alt potencial educatiu, un valor sovint menystingut i que cal reivindicar i potenciar com es mereix a través de la VIII Fira de la Música, la trobada oberta de músics i cantants, gestors culturals i educadors per posar en valor la nostra música i el seu potencial amb breus actuacions semiacústiques de grups de rock, ska i rap i de cantautors sols i acompanyats, amb presentacions, converses i novetats discogràfiques.

 

Tot això, a més, en un embolcall lúdic i festiu on, a partir de les 17.30 h del dissabte 27 de maig, hi haurà també cercavila amb la geganta Cleta, el Moro Maclet i Tirant Lo Blanch -els tres Gegants de Benimaclet- la Muixeranga de València, les dolçaines i tabals d’Estrela Roja de Benimaclet, les danses de l’Esvaraeta i un cordial sopar de germanor de pa i porta per fer coneixences i compartir els projectes que fan bategar ben fort el nostre poble irredempt, integrador, solidari, resistent i coratjós.


Ernest Estornell
Benimaclet Viu

També pot interessar-te