Amivera

fent ciutat · març 2017

Perquè els somnis són possibles
Els Horts d’Amivera


facebook/proyectoamivera
facebook/Los-Huertos-de-Amivera

Perquè els somnis són possibles.

Amivera és la història de 6 dones que tenien una visió diferent de la vida i van decidir apostar per crear el seu propi camí a través de l’acció.

Van ser molts els moments d’imaginar un espai comú on viure, crear, compartir i sobretot ser felices. No va ser fins a l’Octubre de 2014, quan va sorgir l’oportunitat d’adquirir la cessió d’una alqueria situada a l’Horta d’Alboraia i ens convertirem en Masoveres durant 20 anys a canvi de la seua rehabilitació.

A partir d’aquest moment iniciem un projecte vital que va canviar completament les nostres vides.

Per què ho fem?

Amivera naix de la necessitat de despertar davant un món que no ens convenç.

Considerem que ens trobem en una societat capitalista i en crisi de valors, lluites de poders, desigualtats i així la llista inesgotable del llegat que anem a deixar-los als nostres fills.

La pressió social estructural ens crea un marc normatiu inapel·lable i ens exigeix submissió sistemàtica en benefici de l’eficiència del conjunt i la productivitat. Som portats pel curs de la vida i ens limitem a seguir pautes imposades per a no ser triturats per la màquina social.

La supervivència individual, la frustració i la depressió s’han convertit en una cosa ja normal en els nostres dies i no sembla que no hi hage cabuda per a l’experimentació ètica i la recerca d’eixides o alternatives originals, lliures i humanitzades.

Des de Amivera creiem en la necessitat de treballar nous valors d’una forma més social, igualitària i inclusiva; així com el desenvolupament d’hàbits més saludables i sostenibles amb el medi ambient.

On estem?

Una de les raons més importants que mou aquest projecte, és l’oportunitat de formar part de la repoblació, rehabilitació i conservació de l’Horta de València.

Entre 1956 i 2011 han desaparegut dos terços de l’Horta de València, un 64% de la superfície dedicada a ella: ha passat de 15.000 a 6.000 hectàrees en 50 anys.

Creiem en la recuperació de l’Horta i els seus oficis tradicionals com a eina educativa, creació d’ocupació i desenvolupament personal a través de l’ús d’horts urbans, tallers, activitats mediambientals o intercanvi de coneixements i bones pràctiques. D’ací naix l’associació Els Horts de Amivera que duu a terme aquestes iniciatives.

Ara com ara

Des que tot açò va començar, han passat ja més de dos anys plens de tot tipus d’emocions, passant per tot tipus d’imprevists que no esperàvem trobar. Perquè quan tries un camí diferent, la teua vida canvia dia a dia.

I ací seguim i seguirem, doncs la major obra que estem construint és la pròpia experiència de viure aquest procés no es tracta tan sols posar rajoles, sinó traure força dia a dia, conservar la il·lusió, sobrepassar dificultats i trobar solucions als problemes que apareixen. És un procés d’aprenentatge, creixement i descobriment personal. I és que res és possible quan estàs sola i solament el conjunt pot canviar les coses.

Per tot açò, solament queda donar les gràcies a totes les persones que fan possible aquest projecte i creuen que tot allò que somiem és possible.

Cristina Corretja i Irina Martínez.

També pot interessar-te