Tallers de pasta fresca

BE aprén · febrer 2017

Tallers de Pasta Fresca

La Pentola
C/ Vicente Barrera Cambra s/n
Dm-Dv 8-00h Ds-Dg 10-1h
96 327 68 06

facebook / lapentolavalencia
lapentolavalencia.es

Diu una antiga llegenda romana que Vulcà, déu del foc, en una baralla amb Ceres, deessa de l’agricultura i les collites, es va enfurismar tant que va arrancar tots els grans de blat de la terra i els va aixafar. Va introduir la farina que va obtenir per la boca del Vesuvi, que entre les seues flames i vapors es va convertir en un plat de pasta i se’l va menjar.

És curiós com un plat que parteix d’elements tan bàsics pot estar envoltat de tanta història i romanticisme. La pasta, un dels majors símbols de la cultura italiana, ha sobrepassat definitivament les seues fronteres. Al cim del món de la pasta es troba la pasta fresca, pasta feta en el moment, amb una textura més suau que la seca i un sabor més intens.

Igual que l’any passat, tornem amb els nostres tallers de pasta fresca on realitzem la massa i treballem les diferents tiplogíes. Com a novetat enguany realitzarem un taller especial de pizza i focaccia. En el primer taller ens centrarem en la pasta llisa, on començarem amb la teoria bàsica i a continuació treballarem els diferents tipus es pasta, tant pasta curta com a pasta llarga. En aquest taller també experimentarem amb la pasta de colors. El segon taller tractarà sobre pasta farcida, parlarem dels diferents tipus de farciments a utilitzar i quins trucs ens ajuden per que es quede perfecta. En l’últim taller ens traslladem al món de la pizza, elaborarem la massa i la treballarem per a aconseguir una autèntica massa de pizza italiana. També elaborarem i treballarem la massa per a fer foccacies.

Pasta per a vegans

No tota la pasta que mengem està feta amb la mateixa massa: n’hi ha amb o sense ou. En general, la pasta curta està feta sense ou. Aquest és un aspecte que no es coneix i és important per a aquells que vulguen portar una dieta 100% vegana. Si algú està especialment interessat en aquest tipus de dieta i ens ho comunica aprofundirem en aquest tema en el primer taller.

Els tallers estan pensats per a passar una estona agradable en el nostre local, reservat exclusivament per al taller, omplint-nos les mans de farina i aprenent de la tradició. Cada taller durarà uns 90 minuts i es donarà tot el material necessari. Per a treballar amb comoditat hi haurà un màxim de quatre persones per taller. Es necessita inscripció prèvia per a poder tenir tot el material preparat.

Així que si estàs disposat a convertir-te en tot un@ pastaia@ posa’t en contacte amb nosaltres en lapentola@lapentolavalencia.es. Aquest és el moment!

Dates:
Taller 1: Pasta fresca llisa – 7 febrer
Taller 2: Pasta fresca farcida – 21 febrer
Taller 3: Pizza i foccacia – 7 març

Preu:
45,00 € per taller
120,00 € pack de tres tallers.
Disponible en targeta regal.

Reserva:
lapentola@lapentolavalencia.es
96 327 68 06

També pot interessar-te