La creació col·lectiva

BE actua · octubre 2016

LA CREACIÓ COL·LECTIVA
Taller de teatre i formació de grup

Nivell I: Dimarts i Dimecres 21:00h
Nivell II: Dilluns 21:00
Primera classe gratis!
697 800 774
fusionartespacio@gmail.com

5 Microcuentos clásicos… y no tanto
Crítica social i diversió unides per a adaptar 3 contes de la nostra infància.
Dissabte 15 de 19:15 – 20:00
Diumenge 16 de 19:15 – 19:45
Benimaclet Confusion festival
Lloc: Fusionart. Companyia “No Hay Tiempo”

Què fa especial aquest taller de teatre?

En aquest taller el director distribuix els papers, suggerix i assessora, són els actors i actrius els que creen els diàlegs a través de les seues improvisacions. És un treball col·lectiu en el qual fins i tot el públic pot participar i l’objectiu fonamental és aconseguir que s’exterioritzen vivències i preocupacions a través de la creació de diàlegs perquè tant ells com el públic gaudisquen i passen una estona agradable i inoblidable.

Quin tipus de temàtiques es tracten?

La major part dels temes estan relacionats amb la vida quotidiana: tensions en la convivència, disputes, trobades…El contingut és molt obert i és a través de jocs teatrals amb improvisació, amb expressió corporal i dinàmica de grups on el grup aconseguix identificar els seus punts forts per a trobar la temàtica més idònia a representar: contes clàssics, el barri, comèdies policials, comèdies familiars, segons el tipus d’humor, però sempre treballant la comèdia amb crítica social.

Qui ho imparteix?

Emanuel López Blanche, a càrrec de Fusionart Multiespacio, porta vinculat al teatre des dels vint anys, primer a Argentina i ara en Benimaclet. Va estudiar la carrera de promotor cultural de teatre i ha format part d’una associació de teatre independent durant 10 anys. Està especialitzat en teatre infantil, cafè teatre i teatre de carrer.

Com és el taller d’iniciació?

En aquest grup els participants solen ser aficionats al teatre; és ampli i tots participen en la creació col·lectiva amb l’assessorament de Emanuel. Al principi se’ls fa jugar a través de dinàmiques teatrals, se seleccionen els temes i se’ls introduix en el món de la tramoia. Així, quasi sense adonar-s’en, adquireixen els codis bàsics que els van a permetre representar la seua obra. Resultat d’aquest taller podem destacar les obres “Valentina”, “Els diumenges en família”, “El barri”, i “ 1º microfestival de microteatro”.

I l’avançat?

Per a aquest grup és necessari tenir almenys un any d’experiència teatral, sol ser un grup reduït on s’intenta trencar amb el que és tradicional, innovar en l’aspecte artístic i fusionar les arts. Al principi es treballen i investiguen diferents temes, després es fan propostes i la més votada acaba sent treballada per a representar-se. En edicions anteriors s’ha representat “Tartufo” de Molière, adaptat als temps moderns i el “Xou que val la pena de mort”.

I quins són els requisits per a participar?

Tenir moltes ganes de jugar, Conèixer-se, superar-se, divertir-se, trobar-se amb uns altres, riure’s, commoure’s, vèncer les pors, ampliar els límits, tornar-se més imaginatiu, més valent, més lliure. Crear.

Text: Ángel Latorre

També pot interessar-te