Insecte robòtic

diymaclet · setembre 2016

Insecte robòtic
Fabrica els teus propis artefactes!

Grupos de Trabajo Semanales  
De lunes a jueves de 20:00-22:00

Cuota variable entre 10€ y 20€
Reservas: info@laboratoriodefabricacion.com
96 015 19 78 / 
685925396

Laboratorio de Fabricación
C/Poeta Carles Salvador, 8 – Benimaclet
laboratoriodefabricacion.com
facebook.com/laboratoriodefabricacion

Inaugurem aquest nou espai en la revista BE, ací parlarem de com fer-te els teus propis artefactes o també de com reparar-los si no funcionen, mitjançant tutorials pràctics i articles d’informació teòrics ¡Benvinguda a DIYMaclet!

Al primer article anem a explicar com pots fer-te un insecte robòtic, pot ser siga el robot més ràpid i fàcil de fer, tant que pots fer-te un mini exercit d’insectes robòtics.

Per fer el robot només necessitarem quatre components, els quals els podem reciclar d’altres aparells. Son els següents:

  • La punta d’un raspall de dents (la part que té pèls).
  • Un mini-motor vibrador (el podem extraure d’un mòbil que no funciona).
  • Pila de botó de 3V.
  • Suport per a la pila (en qualsevol tenda d’electrònica).

Anem amb les ferramentes que necessitarem, totes son estàndard i fàcils de trobar:

  • Tisores o cúter.
  • Soldador i estany.
  • Pegament o silicona tèrmica.

El primer pas que farem serà preparar els cables per a soldar-los al suport de la pila, tallarem els dos cables a la longitud necessària (no massa llarg, has de tindre en compte que tots els components van pegats damunt de la punta del raspall de dents, com apareix en la foto) i pelarem les puntes per soldar-los.

Una vegada tallats, el cable roig el soldarem al pin positiu (+) del suport de la pila, i el cable negre el soldarem al pin negatiu (-). Tallem la punta del raspall, només deixant la part amb pèls, pegarem el suport i el mini-motor a la part superior de la punta del raspall, deixant els pels en contacte amb la taula.

Nomes queda introduir la pila al seu suport per tal de donar-li vida a l’insecte que començarà a anar d’ací cap allà sense parar!!

Com a millora, podem posar-li un interruptor per poder parar-lo, dividint un dels cables per la meitat i introduint ahí l’interruptor. També podem fer un circuit de carreres per casa i fer competicions, introduint nous dissenys d’insectes amb elements més aerodinàmics.

Si tens qualsevol dubte, o no saps com traure el motor del mòbil, a on aconseguir el suport de la pila, necessites un soldador per fer les connexions o una mica de silicona tèrmica, no dubtes en passar-te pel Laboratori de Fabricació (C/Poeta Carles Salvador, 8) t’ajudarem a muntar el teu insecte robot!

També pot interessar-te