Tofu a la taronja

BE cuina · març 2016

¡Saboréame!
Av/ Primat Reig, 121
Dl-Ds 13:30-16:30h Dv-Ds 21-00h
96 004 67 48
facebook / saboreame.info

Dificultat Fàcil
Temps 2,5 hores
Nombre de comensals 4

Ingredients
– 400 grams de tofu ferm
– 1 cullerada de comins
– 1 cullerada de pebre roig dolç
– 2 cullerades de cúrcuma
– Sal i pebre mòlt (al gust)
– El suc de 2 taronges
– Oli d’oliva verge de 1a pressió en fred

¡Saboréame! és una associació sense ànim de lucre amb un grup sòlid de socis actius. Els seus objectius, a grans trets, són dos: L’alimentació conscient i el creixement personal.

El tofu es prepara mitjançant la coagulació de l’anomenada llet de soja en un procés molt semblant a la producció de formatge. De fet, té una textura ferma i un color blanc crema, similar a ell. És un producte baix en calories amb quantitats relativament grans de proteïnes i molt poc greix. El seu origen és oriental però ja es comercialitza en molts mercats. Recomanem comprar-lo ecològic, no transgènic. No té gaire gust per si sols però admet fàcilment qualsevol aroma que se li afegisca, donant-li amb facilitat sabors originals.

Hem triat adobar-lo amb taronja valenciana, fent d’aquest plat un sabor familiar.

Pas 1 Mesclem tots els ingredients menys el tofu per fer un adob en un bol gran.

Pas 2 Tallem el tofu a tires i les col·loquem en l’adob, deixant-les en adob durant 2 hores.

Pas 3 Passat aquest temps les passem per farina de dacsa o de cigrons i les fregim en abundant oli. Les retirem a una font amb paper adsorbent per eliminar-ne l’oli sobrant i ja estan llestes per muntar el plat.

Pas 4 Se serveixen dues o tres tires de tofu a la taronja acompanyades d’una bona amanida feta a base de vegetals de temporada de l’Horta Valenciana.

També pot interessar-te