Meditació i viatge sonor

BE aprén · març 2016

Taller de Meditació i viatge sonor
Impartit per Nel·lo Royner

Dilluns, 18.30 a 20h
20€/mes
neloroyner279@gmail.com
685 853 053

Escuela Meme
Calle Poeta Ricard Sanmartí, 17
facebook / escuelameme.benimaclet

Text Nel·lo
Traducció Marta Serna

El nostre interior hi ha silenci i so habitant-nos i acompanyant-nos allà on anem i és elecció nostra el ser o no conscients. Prestem poca o cap atenció al silenci interior i el nostre so mental de vegades ens sobrepassa. Amb aquest taller, pretenem generar un espai on escoltar el teu silenci i on diferenciar el soroll mental del so interior que és la clau a qui realment ets.

L’objectiu és despertar i desenvolupar nous nivells de consciència i comprensió del funcionament del teu cos i la teua ment. Açò t’ajudarà en el dia a dia, aprenent a viure més el moment present, sent conscient de com ment i cos solen anar per separat i aprenent que vagen junts. Et permetrà generar un estat de relaxació i serenitat a través de la meditació, l’escolta de música i el so de la teua veu, que disminuirà el nivell d’estrés. Allà on dirigim la nostra atenció va la nostra ment. És per això que el taller es divideix en quatre parts, sent la base, l’autoobservació i el desenvolupament de l’escolta interior.

Primer fem un recorregut pel nostre cos a través de moviments articulars observant les sensacions físiques que recorren el nostre ésser i que estan sorgint i desapareixent. Després, ens centrem en la nostra respiració, treballant l’atenció i concentració a través de l’observació de la respiració natural. Aprenem a observar la nostra realitat de l’ací i l’ara tal com és. No tal qual ens agradaria que fóra o tal qual ens han dit que és o hauria de ser. Tant amb l’observació de les sensacions físiques, com amb l’observació de la respiració, comencem a observar també la nostra ment i els continguts mentals aprenent sobre el seu funcionament. Els pensaments, com també les sensacions, estan sorgint i desapareixent i, si ens limitem a observar-los sense fer-nos partícips, igual que venen se’n van. Amb la pràctica de la meditació ho comprovem gràcies a la nostra experiència pròpia. La següent part, consisteix en un viatge sonor a través de la veu i diferents instruments musicals on es treballa l’escolta activa. L’atenció es dirigeix cap al nostre interior i cap a les sensacions que sorgiran. Per últim, a través de la veu i de la respiració parem atenció al nostre alé creador i generador de vida, deixant que el so que ens habita recórrega el nostre cos i fluïsca cap a l’exterior.

 

També pot interessar-te