Rossejat de llonganisses

BE cuina · estiu 2015

Rossejat de llonganisses
recepta de: Mareta

Dificultat Mitjana
Temps 60 minuts
Nombre de comensals 8

Ingredients
-1l de brou d’olla de carn
-1 all
-Fulles de llorer
-1 pebrot xoricer
-8 llonganisses
-3 creïlles
-1 pot de cigrons
-2 tomaques ratllades
-Pebre roig de la Vera

Un rossejat és un guisat d’arròs, carn i altres ingredients. L’arròs es frig en oli abans de bullir amb aigua i s’acaba de cuinar al forn. En la nostra zona, el rossejat més tradicional és el d’olla de carn, una forma d’utilitzar les sobres de l’olla de carn del diumenge.

A cuinar!

Pas 1 Posem el forn a 220C°.

Pas 2 En una cassola posarem una bona xo- rritada d’oli d’oliva. Daurarem una mica les llonganisses tallades a tacs i les retirarem a una cassola de fang.

Pas 3 En el mateix oli posarem els alls i la carn dels pebrots prèviament rehidratats, i a continuació les creïlles tallades a làmines. Deixarem ofegar una mica i afegirem la to- maca ratllada i finalment, el pebre roig de la Vera i els cigrons.

Pas 4 Retirem tot ben sofregit i ho ajunta- rem en la cassola de fang amb les llonganis- ses. Només ens queda sofregir un parell de minuts l’arròs en l’oli del sofregit i afegir-ho a la cassola.

Pas 5 Amb el brou ja ben calfat afegirem a la cassola de fang 2 cullerades soperes per ració d’arròs, removem bé, rectifiquem de sal i ho posem en el forn precalfat.

Pas 6 Només ens queda esperar uns 30 mi- nuts per a gaudir d’un arròs al forn made in Mareta.

Bon profit!

Gaudeix d’aquest i altres plats a…

Mareta

C/ Vicent Zaragozà, 83
Dimecres-Diumenge 12:00-16:00
961 93 96 62
lacucharacreativa.es
facebook / MaretaCreativa

També pot interessar-te