Pepper Drake

BE cuina · maig 2015

Pepper Drake
Cocktail per Sergio Lerma de Café London

Dificultat Fàcil
Temps 10 minuts
Nombre de bevedors 1
Ingredients
60 ml. de rom Zacapa
20 ml. de xarop de canella i pebres
40 ml. de suc de llima
Herba-sana
Canella en brut
Ginger ale Fever-Tree
Una mica de pebre de Caiena

Foto: Caixa Fosca

El primer nom que se li dóna al famós còctel d’herba-sana, rom i llima va ser drakecito en honor a Francis Drake, corsari que oferia als seus marins un combinat d’aiguardent, herba-sana i llima, amb l’objectiu de combatre l’escorbut, ja que la llima és un cítric ric en vitamina C.  

Pepper Drake, versió del mojito clàssic que busca compensar l’acidesa del cítric del còctel original, substituint la major part del sucre pel pebre de Caiena i el xarop de canella i pebres, aconseguint així un contrast entre el picant i la frescor de l’herba-sana.

Molt recomanable com a aperitiu o per a maridar carn de sabor intens.  

Pas 1 Palmejar l’herba-sana i introduir-la en el got junt amb el suc de llima, el xarop i el rom i, a continuació, remoure.

Pas 2 Afegir la canella en brut perquè comence a infusionar en el líquid.

Pas 3 Omplir el got amb gel fins a la vora.

Pas 4 És moment d’afegir el pebre de Caiena, l’ingredient estrela d’aquesta copa. Tenint en compte que és un picant relativament potent, seria preferible començar amb molt poca quantitat.

Pas 5 Omplir la copa amb Ginger ale.

Pas 6 Decoració i complement aromàtic. Al costat de la punta de la canella col·locarem uns fulls d’herba-sana, posant la palleta prop perquè amb cada glop respirem les aromes de les espècies.

El nostre còctel ja està llest per a beure. Si es considera que no està el prou picant se li pot afegir més pebre de Caiena.

També pot interessar-te