Fotografia estenopeica

BE aprén · abril 2015

Taller de fotografia estenopeica
Pinhole photography

Diumenge 26 d’abril

Impartit per Julia Reoyo i Sven Schwinning

Caixa Fosca
facebook.com/caixafosca
caixafosca.com

Què he de portar? Tot el material està inclòs
Què fa falta? Sol, ganes d’experimentar i desconnectar
Què no et fa falta? Pluja i noves tecnologies
Duració 8 hores
Participants 6-12 persones

El dia 26 d’abril se celebra el dia mundial de la fotografia estenopeica. I açò què és? Perquè ho descobrisques et proposem aquest taller on aprendràs, ni més ni manco ni menys que a construir una càmera obscura amb les teues pròpies manetes i manejar-la per a prendre fotos com ho feien els nostres avantpassats fa centenars d’anys. Interessant proposta, veritat? Mans a l’obra!

En primer lloc, farem una breu introducció al taller on ens presentarem i explicarem com funciona tot açò i quan ho tingueu mig clar (la millor manera d’aprendre açò és fotografiant) començarem a construir les càmeres. Tria una caixa, fes-li un forat, pinta-la de negre per dins, posa-li un tros de xapa foradada i ja ho tens! Càmera de fotos en les teues mans per menys de 2€. Després posarem dins un paper sensible a la llum i ja estarà llesta per a començar a fotografiar. Plantejarem diversos exercicis com a  suggeriments perquè exploreu les diferents possibilitats tècniques que ofereix aquest tipus de càmeres però… ja sabeu, la imaginació i les ganes d’experimentar són les coses més importants! Després revelarem les fotografies en el quart fosc, embolicats en l’atmosfera màgica que brinda la llum roja.

Aquest taller planteja exercitar una activitat completament contrària a la manera d’entendre la fotografia que predomina hui en dia. Un dels requisits més importants és el temps i la paciència. Ací gaudiràs de la possibilitat de crear imatges de manera conscient, de permetre’t el luxe de parar a mirar i observar per a prendre decisions que influiran irrevocablement en el resultat final. Es tracta d’acceptar el repte i apostar per la intuïció. Fotografiar prenent imatges de manera conscient. Us invitem a participar amb nosaltres en aquesta preciosa experiència. Aprén a capturar espais de temps d’entre 10 segons a 10 minuts de duració. Atreveix-te a aturar un temps per a aturar el temps.

També pot interessar-te