30 dias en bici

fent barri · abril 2015

Hi ha un mes millor que abril per a traure la bici? A València, segurament no. Anar a la platja, descobrir nous camins per l’horta, fer un pícnic en el llit del Túria en flor… No són coses que es poden fer en qualsevol ciutat del món o en qualsevol temporada de l’any.

I si necessites una excusa més per a eixir en bici, enguany t’anem a donar com a mínim trenta.

#30DíasEnBici és una iniciativa que va nàixer a Minneapolis, als Estats Units, fa uns anys i que ja ha aterrat a Espanya. La idea és molt senzilla: pedalejar cada dia del mes d’abril i compartir les teues aventures en les xarxes socials (en els grups de Facebook o Twitter a través de les etiquetes #30DíasEnBici o #30DaysOfBiking). Pots donar la volta a l’illa o al món sencer, pots pedalejar sol o amb amics, pots usar la bici per a anar de compres o per a portar els teus fills al col·legi, pots anar-te’n de cicloturisme per tota la Comunitat Valenciana o pots passar a fer una besada a la teua àvia… Tot val!

A València, per tercer any consecutiu acceptarem el repte perquè més persones utilitzen la bici durant el mes d’abril. Per a això, comptem amb l’ajuda especial dels amics ciclistes de Gijón, que han posat a disposició de totes les ciutats d’Espanya i de Llatinoamèrica aquesta web, on trobaràs la secció ‘València’ i molta més informació útil (calendaris, material per a descarregar i difondre, idees, …): 30diasenbici.com

Estem preparant moltíssimes activitats per a tot el mes. Si tens una idea i vols afegir-la al calendari oficial, o si tens una activitat comercial o una associació i vols col·laborar o saber més, posa’t en contacte amb nosaltres a través del nostre Facebook: ’30 Días en Bici Valencia’.

Per a Benimaclet, que és un dels barris que més lluita per una mobilitat sostenible, tenim pensat un esdeveniment molt especial. La llibreria d’il·lustració ‘Estudio 64’ i la taverna ‘Al Paladar’ col·laboraran en aquesta iniciativa dedicada a les bicicletes i a la creativitat: un concurs per a crear el cartell per a ‘#30DíasEnBici Valencia 2016’. La tècnica és lliure, així que no li dónes límits a la teua fantasia. L’obra guanyadora serà utilitzada per promocionar l’esdeveniment del pròxim any. També hi haurà altres premis, encara que de moment no els anem a desvetllar!

Només podem dir que hi haurà també una exposició de les obres dels participants en ‘Al Paladar’ (Carrer Jaume Esteve Cubells, 5), amb festa d’inauguració, el 24 d’abril amb votació popular per a triar l’obra guanyadora.

Tens temps fins al 20 d’abril per a entregar la teua obra, en paper i en format A4, en ‘Estudio 64’ (Carrer Benicolet, 2, en la Plaça de Benimaclet). Pots llegir atentament totes les bases del concurs en aquest enllaç: 30diasenbici.com/cartelvalencia2016

Accepta el repte. Pedaleja amb nosaltres durant el mes d’abril i sent-te part de la comunitat d’alegres ciclistes més gran del planeta (30daysofbiking.com). Enguany volem arribar a 15.000 ciclistes apuntats. I, per cada 30 persones que accepten el repte, l’organització de Minneapolis es compromet a donar una bicicleta al projecte ‘Free Bikes 4 Kids’, una ONG que es dedica a restaurar bicicletes velles per a xiquets necessitats.  

També pot interessar-te