Jam de Improvisación

BE actua · febrer 2015

JAM DE IMPROVISACIÓN
Entrevista a Guerrilla Impro por Javier Gonzalez

La Gramola
Tots el dijous a les 22:30
Entrada gratuïta

facebook/guerrillaimpro
facebook/jamdeimprovisacion

fotos: Caixa fosca

En què consisteix la vostra Jam de Improvisación?

Una jam session és una reunió informal de músics de jazz, amb certa afinitat, que toquen per al seu propi divertiment sense assajos. Canvia músics per actors i jazz per humor i ja ho tens!

Com començàreu?

Tots quatre, des de fa anys, estem en el món del teatre. Jano, per exemple, des de fa 15 anys està damunt d’un escenari amb la seua companyia JuJa. Javier i Alejandro pertanyen a Teatro Instantáneo i Mari a Decopivolta Teatre. En 2012 decidírem reunir-nos per fer un espectacle setmanal d’humor amb la improvisació teatral com a vehicle.

En què es diferencia aquest espectacle d´altres?

Aquest espectacle es diferencia inclús d’ell mateix, perquè mai és igual. En tractar-se d’un espectacle improvisat, sempre és diferent. Però, a més, en cada jam canviem l’estructura, de manera que mai es repeteix.

El públic és el guionista de cada història?

Bé, podríem dir que és el co-guionista, perquè escriuen els títols i aporten elements que els demanem com el lloc on es desenvoluparà l’acció, la relació entre els personatges, les seues professions, etc. A partir de les seues aportacions nosaltres improvisem.

Per què heu elegit Benimaclet i La Gramola com la vostra seu?

Benimaclet és equidistant a les nostres respectives cases. Especialment a la d’Alejandro. Respecte a la seu, el Palau de les Arts no estava lliure els dijous i a més, en La Gramola, ens posen la beguda gratis.

En cada actuació convideu una altra persona per improvisar amb vosaltres. Per què?

Podríem dir que és una forma d’enriquir cada jam i fer-la més única i irrepetible. Però en realitat es tracta d’un boc expiatori, algú al qui poder culpar si alguna cosa ix malament.

Actueu cada dijous, per què aquesta assiduïtat?

Necessitem improvisar junts com a mínim una vegada per setmana per prescripció mèdica. Si passen més de set dies sense improvisar, comencem a perdre els nostres superpoders. Respecte al dia, els dilluns Jano té tai-txi-txuan, els dimarts Mari assaja amb el cor de gospel, els dimecres Alejandro s’aprofita del preu reduït al cinema Babel i el divendres Javier veu la repetició de MasterChef Junior. A més, els dijous són els nous dijous!

Què li diríeu a una persona que mai ha vist la vostra Jam de Improvisación?

Que no vinga encara que els seus cabells estiguen cremant-se. La seua vida no tornarà a ser igual. La ‘’impro’’ és altament addictiva.

Es folla amb la ‘‘impro’’? Eh, disculpa, vull dir, la “impro” vos dóna menjar?

La primera pregunta ens ofén. Som moltes més coses a banda de quatre cares boniques amb un cos d’escàndol. Respecte a la segona, de la ‘’impro’’ es pot sopar. Abans de la jam. És en eixe moment quan decidim l’estructura de l’espectacle d’eixa nit i normalment és quan la majoria del grup coneix al convidat.

També pot interessar-te