Experimentació Plàstica

BE aprén · desembre 2015

Taller d’Experimentació Plàstica
Dimarts 17:30 – 20:30h

Escuela MEME
C/ Poeta Ricard Sanmartí, 7
facebook / Escuela Meme
www.escuelameme.com

Inscripcions i reserves a…
escuelameme@gmail.com
678970015
facebook / Espacio Otro

Text i fotos: Pat Lemos

Pat Lemos

Arribada des de l’Atlàntic, visc i cresc a la costa de llevant des de fa anys. Em vaig llicenciar en Belles Arts a la ciutat de València, lloc que m’ha brindat mol- tes de les meues experiències professio- nals com a professora d’arts plàstiques i tallerista, entre altres. Com a artista, crec més en la creació que en la produc- ció. Crec en l’art com un assaig per a tractar amb el món.

www.patlemos.blogspot.com
facebook / Pat Lemos

“No hi ha cosa tal com un espai buit o un temps buit; sempre hi ha alguna cosa a veure, alguna cosa que sentir”
John Cage

Una vegada em van dir que tot és pintura; tot el que veiem i rodeja els nostres dies. És una creença que mai he abandonat, que l’art és, per damunt de totes les coses, un filtre a través del qual veure la vida. Una manera de sentir, d’expressar i canalitzar les nostres emocions, de comunicar i arribar a l’altre. Basantse en aquesta idea, fa anys que em nodrisc i aprenc de la docència, un àmbit que ara m’ofereix la possibilitat d’impartir el taller d’expe- rimentació plàstica per adults a l’Escuela Meme. Una proposta per a explorar i fer el que no fem. Per a donar curs a la nostra curiositat en el marc inigualable de l’anti- ga alqueria que hui acull a l’escola d’arts i oficis de Benimaclet.

Trencant amb la noció de bellesa occidental i la figura del geni, abordem diferents tècniques, sempre de manera distesa i depenent de l’interés de cada participant. La llum, la pintura, el dibuix, el collage, la fotografia o la instal·lació seran algunes de les nostres eines al llarg del curs. El retrat i l’autoretrat, la família i la memòria, el doble, el paisatge, l’espai imaginari, la deriva i el caminar seran alguns dels temes que ocuparan les nostres trobades.

Un espai-temps per a ser lliures. Per a iniciarse en el món de l’art i la creació o per a aprofundir i concentrar-se en projectes personals.

Una vegada al mes proposarem un taller puntual i obert a qualsevol persona, oferint així la possibilitat de gaudir de tres hores de descobriment i aprenentatge entorn d’una proposta temàtica, sense el compromís mensual.

El taller –tant el permanent com el puntual– requereix una participació activa i conscient. Sentir, reflexionar, qüestionar, debatre i decidir seran alguns dels ingredients per a un procés creatiu fèrtil i honest. Un procés en què cadascun de nosaltres es trasllada d’imatges interiors a visions pictòriques, del dolor real al color, del verbal al simbòlic. Una experiència per a expressar amb imatges tot l’inexplicable a les paraules.

Un espai sagrat. Un espacio Otro.

També pot interessar-te