Curso teatro improvisación

BE aprén · octubre 2015

Curso Regular de Teatro de Improvisación
Dilluns i dimecres de 20:30 a 22:30

El Club de los Poetas
C/ Germans Villalonga, 19
625 995 009
facebook / El-Club-de-Los-Poetas

Inscripcions en…
infoguerrillaimpro@gmail.com
facebook / jamdeimprovisacion

Entrevista: Jano de Miguel
Foto: Caixa Fosca
Diseño Gráfico: Alejandro Portaz

Parlem amb Guerrilla Impro, companyia de teatre que perpetra la Jam de Impro els dijous en la Gramola i que enguany han decidit llançar un curs regular en El Club de los Poetas.

Hola Guerrillers. Primer de tot, enguany també seguiu amb les vostres bogeries els dijous? Sí, per descomptat. Tenim goleta! El mateix 1 d’octubre comencem i estarem fins a juny com totes les temporades. Amb sorpreses noves que no anem a desvetlar ací. Però tranquils, el preu no varia: entra- da lliure, eixida a la gorra… o a gorrazos, segons vegem com respon la gent.

Per què un curs? Us feu majors? Tots menys Javier, que cada dia està més jove. Ha vingut de forma natural. Jano portava un grup d’alumnes l’any passat que aquest curs volia seguir, així que hem ampliat l’oferta creant dos nivells: iniciació i mitjà. Per a tot el que li pique açò de la impro.

Pot apuntar-se qualsevol? Qualsevol humà, sí. Només es requereix que tinga ganes de passar-ho bé, desinhibir-se i riures mentre aprén. Per al nivell mitjà sí que es necessiten uns coneixements bàsics d’im- pro o d’art dramàtic. Però no pretenem formar actors… encara que sí un exèrcit d’improvisadors amb els quals conquistar el món (riure malèvol).

Els quatre doneu les classes? Espere que no siguen al matí dels divendres, he vist com li doneu al cubata mentre actueu! Les classes són els dilluns de 20:30 a 22:00 per al nivell inicial i els dimecres a la ma- teixa hora per al nivell mitjà. Quan cau el sol… als improvisadors no ens pot tocar el sol. El curs l’impartim els quatre, cadas- cun de nosaltres en la disciplina que més domina. És la sort que tenim de ser una companyia tan eclèctica. En quant allò dels cubates… forma part del guió. Ah no! En impro no hi ha guió… ens has enxampat.

I el curs també és a la gorra? Ens agrada- ria però en tenir un Llicenciat en l’Escola Oficial d’Art Dramàtic de València no po- dem. El sindicat se’ns tiraria damunt. Però no és car, 40€ mensuals i sense matrícula.

Quan comença? A l’octubre. Però la gent es pot apuntar durant tot el mes. Fins i tot poden venir a provar una classe. Açò sí, qui prova repeteix. Som així de dolços.

I si és improvisació, quines matèries cal aprendre? De tot! Tingues en compte que la improvisació, com a tècnica, és la base de la creació escènica (xé, que lletrat m’ha quedat açò!). Tècniques bàsiques de creació d’escenes, creació de personatge, narrativa teatral i cinematogràfica, ortofonia i dicció, interpretació i fins i tot clown. Açò últim és l’especialitat de Mari, que per això és pa- llassa professional. Fins i tot, crec que Àlex també explicarà els coneixements bàsics de la tècnica del macramé al bies, per si s’utilit- za en alguna impro.

Uf! Sembla una carrera universitària. Doncs no haver preguntat! Dit d’una for- ma més col·loquial: farem el mico durant dues hores setmanals per a riure’ns molt. Ja ho va dir Groucho: l’humor és una cosa molt seriosa.

On cal dirigir-se per a apuntar-se? En la nostra web està tota la informació: www.guerrillaimpro.com. També ens po- deu trobar sovint en la barra de la Gramola i preguntar-nos directament.

També pot interessar-te